Fudbal

Mohamed Salah golom protiv Njukasla izjednačio rekord Vardija

Komentari

Autor: Euronews

16/12/2021

-

22:18

Mohamed Salah golom protiv Njukasla izjednačio rekord Vardija
Mohamed Salah - Copyright Tanjug/(AP Photo/Jon Super)

veličina teksta

Aa Aa

Čekao se pogodak ili asistencija protiv Njukasla, pa da napadač Liverpula Mohamed Salah izjednači rekord Džejmija Vardija iz 2015. godine kada je na 15 utakmica za redom bio strelac ili je direktno učestvovao kod pogotka za Lester.

 
Sve se namestilo napadaču "Redsa" koji ove sezone igra u životnoj formi, a njegov trener Jirgen Klop možda ga sa pravom smatra u ovom trenutku najboljim fudbalerom na svetu.

Dobio je protivnika po meri da ugrozi još jedan rekord. "Svrake" su  stalne mušterije reprezentativca Egipta, kada se utakmica igra na Enfildu, po tradiciji, precizan je pred njihovim golom.

U 25. minutu Salah je matirao Martina Dubravku za vođstvo Liverpula od 2:1.  Najbolji igrač Liverpula je doneo preokret svom timu, pošto je u 7. minutu Džondžo Šelvi iznenadio domaćina čiji je des nekada nosio.

 

Diogo Žota je u 21. minutu izjednačio na 1:1, a četiri minuta kasnije Salah ušao u istoriju kluba još jednim rekordom u nizu. 

U oktobru je postao prvi fudbaler Liverpula koji je bio precizan na devet uzastopnih mečeva, da bi ga het-trik protiv Mančester junajteda u narednom meču promivisao kao najefikasnijeg  igrača iz Afrike u istoriji Premijer lige, prestigao je Didijea Drogbu sa učinkom od 104 pogodaka.

Komentari (0)

Sport