Fudbal

Fantastični Sergej Milinković Savić: Sa dva gola i asistencijom sačuvao Lacio od Empolija 3:3!

Komentari

Autor: Euronews

06/01/2022

-

16:36 >> 17:01

Fantastični Sergej Milinković Savić:  Sa dva gola i asistencijom sačuvao Lacio od Empolija 3:3!
Fantastični Sergej Milinković Savić: Sa dva gola i asistencijom sačuvao Lacio od Empolija 3:3! - Copyright Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Spektakl u Rimu i spektakularni Sergej Milinković Savić. U sjajnom meču, sa jakim ritmom, mnogo lepih pokušaja, golova, sa promašenim penalom, VAR odlukama, Empoli je sve do 94. minuta bio nadomak osvajanju tri boda na "Olimpiku", ali je onda Sergej Milinković Savić skočio nebu pod oblake i sa pet metara drugim golom sačuvao Laciju bod 3:3.

Uzbudljivih osam uvodnih minuta i čak tri gola videli su navijači na "Olimpiku". Gosti iz Empolija su posle dve vezane grešeke golmana Strakoše u 6. i 8. minutu došli do vođstva od 2:0. Prvo je Strakoša napravio penal a Bajrami ga lako prevario, da bi zatim slabo reagovao posle šuta a odbitak Žurkovski poslao u mrežu. 

Lacio se brzo oporavio od šoka, na centaršut Sergeja Milinkovića Savića povratnik Ćiro Imobile postoigao je gol glavom i prepoloviuo prednost gostiju. Srpski reprezentativac je započeo nekoliko dobrih akcija, a u 30. minutu domaćin nije imao ni sreće. Felipe Anderson pogodio je stativu.

U nastavku su se smenjivali uraganski napadi "lacijala", Ćiro Imobile, Luis Alberto, Sergej Milinković promašivali su šanse. A, onda je Imobile uzvratio asistenciju srpskom asu koji je sa visine penala postigao šest gol u sezoni.

 

 

Napadao je Lacio i dalje, tražili su i penal, ali zaboravili su na odbranu, pa je posle sjajne solo akcije Markize iskusno Ferderiku Di Frančesku ostalo samo da ubaci loptu u mrežu.

Tu ni izbliza uzbuđenjima nije bio kraj. Patrik je u 77. minutu ugurao loptu u mrežu za 3:3, ali je to učinio rukom, što je tek VAR ustanovio. Ipak, u 87. minutu Lacio je dobio i penal posle sudara glavama Luperta i Imobilea. Golman Vikario pročitao je nameriu Imobilea i odbranio mu penal, a kapiten Rimljana je ostao na 14 golova u Seriji A. Ipak, u nadoknadi je SMS sprečio poraz "nebesko plavih", istinski igral utakmice da dva gola i asistencijom.

Verona je dominirala u Speciji ali nije uspela da zatrese mrežu u prvom delu. Darko Lazović je u 33. minutu pogodio prečku, a dosta dobar utisak ostavio je i Ivan Ilić. Stvari su došli na svoje u nastavku. Kaprari je golovima u 59. i 70. minutu slomio otpor domaćina i doneo je Veroni prednost od 2:0 koju je prepolovio Erlić pet minuta pre kraja.

Rezultati 20. kola Serije A

Sampdorija - Kaljari 1:2 (1:0)
/Gabijadini 19 - Deiola 55, Pavoleti 71/

Lacio - Empoli 3:3 (1:2)

/Imobile 14, S. Milinković-Savić 66, 90+4 - Bajrami 6 penal, Žurkovski 8, Di Frančesko 74/

Specija - Verona 1:2 (0:0)
/Erlić 85 - Kaprari 59, 70/

Sasuolo - Đenova 16.30

Milan - Roma 18.30

Juventus - Napoli 20.45

Odloženo

Bolonja - Inter

Atalanta - Torino

Salernitana - Venecija

Fiorentina - Udineze

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport