Fudbal

Počela prodaja ulaznica za SP u Kataru: Najjeftinija karta za navijače Srbije 60 evra

Komentari

Autor: Euronews

19/01/2022

-

13:18 >> 13:34

Počela prodaja ulaznica za SP u Kataru: Najjeftinija karta za navijače Srbije 60 evra
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iako je do početka Svetskog prvenstva u Kataru, prvog ovakve vrste, budući da će se organizovati na zimu, ostalo još punih 10 meseci, Svetska fudbalska federacija (FIFA) je odlučila da pusti u prodaju prvi kontigent ulaznica.

Za sada one se mogu kupiti isključivo putem linka na zvaničnom sajtu FIFA do 8. februara, a uskoro bi trebalo da bude poznato i koliko će karata biti podeljeno nacionalnim savezima. To će po svemu sudeći zavisiti od epidemiološke situacije u svetu i od toga koliko će publike smeti da bude na stadionima.

Sa sada je poznato da najjeftinija ulaznica košta oko 10 evra (11 dolara), što je najpovoljnije od SP u Meksiku 1967. godine i da će nju smeti da kupe samo stanovnici Katara i radnici koji su bili angažovani na izgradnji objekata za ovaj Mundijal. Oni koji sa strane dođu u Dohu i ostale gradove najjeftiniju ulaznicu će morati da plate 61 evro, što je za oko 30 evra povoljnije nego što je bi slučaj na poslednjem Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Međutim, ostale ulaznice nisu toliko povoljne, pa tako za finale koje se igra 18. decembra mora da se izdvoji 1.417 evra, naspram 970, koliko je bilo u Moksvi pre četiri godine.

Komentari (0)

Sport