Fudbal

Vlahoviću dodeljena policijska zaštita, navijači mu prete zbog prelaska u Juventus

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Repubblica

25/01/2022

-

16:47

Vlahoviću dodeljena policijska zaštita, navijači mu prete zbog prelaska u Juventus
Dušan Vlahović - Copyright Massimo Paolone/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Srpski napadač Dušan Vlahović će iz Fiorentine najverovatnije preći u rivalski Juventus, čime je izazvao gnev navijača iz Firence, koji su u blizini stadiona razvili transparente u kojima se Vlahoviću šalju poruke mržnje, ali i otvorene pretnje.

Iz tog razloga, vlasti u Firenci odlučile su da Vlahoviću dodele policijsku zaštitu. Poruke sa transparenata, a posebno one koje su upućivane Vlahoviću na društvenim mrežama, podstakle su policiju da po sopstvenom nahođenju (Vlahović nije podneo prijavu), postavi čuvare u blizinu kuće srpskog fudbalera, preneo je italijanski list "Repubblica".

Isti list piše i da je trenutno nadzor "dinamički", odnosno da se sastoji u učestalom prolasku patrola pored Vlahovićevog doma. Čitavim slučajem će se baviti i Odbor za javni red i bezbednost, čiji sastanak bi trebalo da bude održanu narednih nekoliko dana.

Vlahović, čiji bi transfer trebalo da iznosi oko 70 miliona evra čime bi postao najskuplji igrač koji je prodat u istoriji Fiorentine, izazvao je gnev navijača "Viole" zbog toga što je Juventus jedan od njihovih najljućih rivala.

Trend prema kom najbolji igrači Juventusa prelaze u Fiorentinu traje još od 1990. godine, kada je to učinio Roberto Bađo, a poslednji u nizu je primer Federika Kjeze koji je 2020. godine zamenio ljubičasti dres crno-belim.

Razlog za to što se Fiorentini "žuri" da proda Vlahovića ove transfer sezone jeste to što njegov ugovor ističe na leto, pa je ovo poslednja prilika da Fiorentina zaradi na njemu. 

Srpski reprezentativac je odigrao 24 meča za Fiorentinu u svim takmičenjima ove sezone, i na njima postigao 20 golova uz dve zabeležene asistencije. U decembru je proglašen najboljim igračem italijanske "Serije A".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport