Fudbal

Iliev zadovoljan atmosferom: Niko od igrača nije poželeo da ode iz kluba

Komentari

Autor: Euronews

05/02/2022

-

15:05

Iliev zadovoljan atmosferom: Niko od igrača nije poželeo da ode iz kluba
Iliev - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Sportski direktor Partizana, Ivica Iliev govorio je za TV Arenu sport uoči kontrolnog meča koji crno-beli igraju protiv ekipe Dinama Batumija.

Na samom početku, Iliev se osvrnuo na najskorije dolaske Ljubomira Fejse i Marka Jevtovića:

''Aleksandar Šćekić, kome ovom prilikom želim svu sreću, je izrazio želju da nastavi karijeru u inostranstvu i mi smo istog trenutka krenuli u analizu potencijalnih pojačanja. Bilo je dosta imena koja su nam bila atraktivna, naša skauting služba je analizirala. Poznati su kvaliteti i Fejse i Jevtovića. U tom trenutku smo tražili defanzivnog veznog, jer su takve Šćekićeve karakteristike i znali smo da nam to treba. Međutim, desila se povreda Danila Pantića i to nas je poremetilo. Poznato je da on može da pokrije više pozicija i onda smo morali da tražimo nešto drugačije. U ovom trenutku svi vezisti su nam različitih karakteristika i raznorazne kombinacije trener može da sprovodi u delo. Sa njima dvojicom smo dobili sve ono što nam je trebalo, ostale pozicije su dobre i nismo morali da pravimo promene. Ono što mene raduje je to što su svi prvotimci, što je veoma retka situacija u današnjem fudbalu, bili jednoglasni u odluci da niko ne želi da ode iz kluba. Imali smo sigurno nekoliko atraktivnih ponuda za naše igrače i pored naše želje da ne odu, plašili smo se njihovih želja, ali me raduje što nismo imali te probleme''.

Tokom zimskog prelaznog roka Partizan je dobijao ponude za neke od svojih najbolji igrača. Ipak, uspeo je da ih sve zadrži:

''Dobili smo ponude za sigurno pet - šest igrača. Pričamo o iskusnijim i igračima koji su nosili najveći teret. Veliki napadi su bili za najboljeg strelca, Rikarda, ali smo bili striktni i na sam pomen smo prekidali razgovore. Bilo je i za njega i za Zdjelara i Milovanovića, za oba štopere i za jednog beka. To je unutrašnja stvar i to se ne iznosi sem kada se realizuje transfer, to je neko poštovanje i kodeks poslovanja''.

U poslednje vreme pojavile su se neke glasine o potencijalnom povratku Svetozara Markovića:

''Sveta je dao dosta partizanu. Naravno da Partizan uvek razmišlja o potencijalnim povratcima kvalitetnih igrača. Međutim, njegova situacija nije čista i Partizan je pokriven na svim pozicijama, naravno kada se pojavi neka takva informacija mi prvi reagujemo jer je fudbalsko tržište divljina gde svako koristi trenutak da ugrabi plen. Njegovi kvaliteti su dobro poznati svi imamo pozitivno mišljenje o njemu, ali on je neko ko je potencijalno potreban Partizanu od leta. Jednostvano, da smo sada u letnjem prelaznom roku verovatno bismo se drugačije ponašali. Zadovoljni smo našim defanzivcima i teško da bilo šta može da se desi iako ima još nekih sedam dana, ali eto dao sam smernice kako Partizan razmišlja''. 

Za kraj je istakao da produžeci ugovora igračima u velikoj meri zavise od rezultata:

''Tokom narednog perioda krenuće se u razgovore sa igračima kojima ističe ugovor. Naravno da mnogo toga zavisi od rezultata i to je nešto što uvodimo kao praksu da budućnost svih nas zavisi od rezultata''.

 

Komentari (0)

Sport