Fudbal

Stanojević optimista pred meč protiv Sparte: Da ostvarimo rezultat za lakši revanš u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

16/02/2022

-

09:48

Stanojević optimista pred meč protiv Sparte: Da ostvarimo rezultat za lakši revanš u Beogradu
Stanojević optimista pred meč protiv Sparte: Da ostvarimo rezultat za lakši revanš u Beogradu - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Dobre partije u Evropi tokom 2021. godine krunisane su plasmanom u šesnaestinu finala Lige konferencija, gde fudbalere Partizana sutra (21, TV Arena 1 Premium) očekuje susret pritiv ekipe Sparte u Pragu.

Crno-beli su u prestonicu Češke otputovali puni samopouzdanja nakon sigurne pobede protiv Radničkog u Nišu na otvaranju takmičarske godine (2:0), a trener Aleksandar Stanojević veruje da njegovi igrači mogu da ostvare pozitivan rezultat.

Za šefa stručnog štaba tima iz Humske to bi bio svaki rezultat koji bi njegovoj ekipi pružao šansu da u Beogradau za nedelju dana obezbedi prolaz u nastavak takmičenja, pa stoga ne bi bio nezadovoljan ni remijem.

"U fudbalu više nema pravila gola u gostima, što je po mom mišljenu dobra odluka i sada u obe utakmice igrate potpuno isto. Kad biste me odmah na početku pitali da li bih bio zadovoljan remijem odgovorio bih pozitivno, ali sve zavisi kako se utakmica bude odvijala. Konkretno, za mene je pozitivan rezultat svaki koji u Beogradu pred našim navijačima možemo da sačuvamo ili prestignemo", poručio je Stanojević pred polazak u Češku.

Pored trijumfa nad Nišlijama, pomenuti susret na "Čairu" obeležila je i situacija u kojoj je golman crno-belih Aleksandar Popović ostao bez svesti, zbog čega je hitno prebačen u bolnicu, ali se, prema rečima trenera Partizan, on oseća dobro i sutra će biti u startnih 11.

"Osim Ljubomira Fejse koji ostaje u Beogradu svi igrači su spremni i jedva čekamo da počne utakmica. Popović se oseća odlično i zauzeće svoje mesto među stativama na sutrašnjoj utakmici protiv ekipe Sparte".

Trener tm iz Humske je detaljno analizirao igru sutrašnjeg rivala za kojeg ističe kako može "ni iz čega da napravi problem".

"Sparta je mlada, poletna ekipa, koja igra takav fudbal da ni iz čega mogu da vam daju gol ili dva. Često tokom utakmice menjaju formaciju, veliki broj igrača ulazi u završnicu napada, a jedino je konstantno da pozadi igraju sa četiri igrača u liniji. Znam sve utakmice koje je Partizan igrao protiv českih ekipa, večeras ću ogledati i onu koju smo igrali protiv Viktorije Plzen pre nekoliko godina, ali smatram da je svaka utakmica posebna i da nema mnogo veze sa onom prethodnom", rekao je Stanojević i dotakao se činjenice da će na tribinama biti samo 1.000 navijača i to isključivo domaćih:

"Atmosfera na njihovom stadionu je sjajna, uvek imaju odličnu podršku, što ovoga puta neće biti slučaj jer je redukovan broj ljudi koji mogu da uđu na stadion. Međutim, smatram da se fudbal igra zbog navijača i igrači se bolje osećaju kad su tribine pune i zbog toga bih više voleo da stadion večeras bude ispunjen do poslednjeg mesta, alito je nešto na šta ne možemo da utičemo."

Komentari (0)

Sport