Fudbal

Liverpul siguran u Milanu: Koman spasao Bajern poraza

Komentari

Autor: Euronews

16/02/2022

-

23:04

Liverpul siguran u Milanu: Koman spasao Bajern poraza
Inter-Liverpul - Copyright Tanjug, AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Liverpula savladali su Inter u Milanu 0:2 (0:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Blizu gola bio je Inter u 16. minutu, kada je imao dobru priliku preko Hakana Čalhanoglua koji nije imao sreće, pošto je lopta posle njegovog šuta pogodila prečku.

Veliku priliku imao je Liverpulov novajlija Luis Dijaz, ali je kapiten Intera Samir Handanović odlično reagovao i odbranio udarac. Redsi su u nastavku došli do gola: u 75. minutu posle kornera sa desne strane Firmino je zahvatio loptu glavom i poslao je u mrežu Handanovićevog gola. 

Već nakon osam minuta Salah je postavio konačan rezultat: Egipćanin je posle odbitka u kaznenom prostoru domaćih, šutirao a lopta je na putu do gola zakačila Bastonija, promenila pravac i završila u mreži Interovog gola.

Fudbaleri Salcburga i Bajerna odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) u Salcburgu, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Salcburg je poveo 21. minutu golom Čukvubujkea Adamua. Domaći igrači su sjajno istrčali kontru nakon što su fudbaleri Bajerna izgubili loptu u napadu, Brenden Aronson je asistirao nigerijskom napadaču koji postiže pogodak.

U finišu prvog dela igre Pavar je kasnio sa dodavanjem saigraču u svom kaznenom prostoru, Adejemi je pokušao da dođe do lopte i došlo je do kontakta, međutim sudija Majkl Oliver dobio je potvrdu iz VAR sobe od zemljaka Krisa Kavane da ipak nema elemenata za najstrožu kaznu, pa je Salcburg otišao na odmor uz prednost 1:0.

U nastavku meča, gosti iz Nemačke su pritiskali, ali tada nisu uspeli da promene rezultat. Mada je i Salcburg mogao do novih golova, posle šansi Karima Adejemia i Adamua u 80. i 81. minutu. A onda, u 90. minutu pogodio je Kingsli Koman, posle asistencije glavom Tomasa Milera.

Inače, Bavarci su izbegli novi šok, pošto su za vikend poraženi od Bohuma u Bundesligi. Revanš mečevi na programu su 8. marta na ''Enfildu'' i u Minhenu.

Komentari (0)

Sport