Fudbal

Crvena zvezda u finišu pobedila na "Karađorđu" 2:1, Pavkov u 86. minutu srušio Proleter

Komentari

Autor: Euronews

20/02/2022

-

15:04

Crvena zvezda u finišu pobedila na "Karađorđu" 2:1, Pavkov u 86. minutu srušio Proleter
Pavkov - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda nastavila je pobednosnu seriju protiv Proletera, golovim El Fardu Bena iz 34. minuta i Milana Pavkova u 86. minutu i deveti put u meču za bodove slavili su 2:1 (1:0) i tako ostvarili cilj pred "večiti" derbi.

Imala je Zvezda junake u golmanu Milanu Brojanu koji je odbranio penal Ninkoviću u 14. minutu, ali i u Milanu Pavkovu, strelcu pobednosnog gola. Proleter je dao sve od sebe, mladi tim se isprsio, pogotovo je Tomović pokazao da izrasta u kvalitetnog igrača.

Proleter je doživeo i peh pred sam meč jer se na zagrevanju povredio golgeter Andrija Kaluđerović pa ga je u startnoj postavi zamenuio mladi Veljko Mladenović.

Prvu veliku šansu za crveno-bele propustio je El Fardu Ben koga je Sanogo "spojio sa golom", ali iskunsi napadač nije uspeo da prebaci golmana Petrića.

Iz prvog napada Proleter je stigao do penala, Pićini je faulirao Tomovića u skoku i sudija nije imao dilemu. Pokazao je na belu tačku. Nikola Ninković, bivši igrač Partizana nije izdržao pritisak, slabo je izveo penal, pa je Milan Borjan nogama odbranio njegov udarac u 14. minutu.

Nastavila je Zvezda da pritiska i El Fardu Ben je posle tri promašaja doveo crveno-bele u vođstvo u 34. minutu. Ohi je vratio loptu do Kange koji je centrirao sa desne strane, a Ben je utrčao ispred Skopljaka i poslao od stative loptu u mrežu.

 

 

Imala je Zvezda još nekoliko dobrih situacija da poveća prednost, ali je od 10 udaraca uspela u gol da pretvori samo onaj iz 34. minuta.

Na startu drugog dela trener Proletera Bajić morao je da izvrši još jednu prinudnu izmenu jer se povredio Branislav Milošević. Imao je Ninković u 57. minutu priliku da se sikupi za promašeni penal. Izveo je solidno slobodan udarac sa 18 metara, ali malo iznad prečke. Zvezda nije atakovala kao u prvom delu meča, pa osim šuta Mirka Ivaničća sa 17 metara u prvih 15 minuta nastavka nije ugrozila Petrića.

Stefan Tomović je pravio mnogo problema odbrani Crvene zvezde i u 61. minutu je kaznio indolentnost odbrane crveno-belih. Sa 13 metara je poslao lopte kroz noge Dragovića u Borjanovu mrežu za 1:1.

Kažnjena je bila Crvena zvezda za neinventivnost, pa je Stanković poslao na teren Pavkova, Falka i Gajića. I odmah je Milan Rodić imao veliku priliku, odlično je šutirao glavom, ali je golman Petrić popu "mačke" intervenisao i poslao loptu u korner.

Bombardovali su igrači Zvezde gol Proletera, ali je Petrić briljirao. Uspeo je da neutrališe i bombu Milana Pavkova sa preko 30 metara. Imao je i Falko kolosalnu priliku u 85. minutu, ali je opet Petrić bio sjajan.

 

 

Ipak, Milan Pavkov je još jednom spasao Crvenu zvezdu. Loptu posle centaršuta Milana Rodića, glavom je prosledio u mrežu za novi trijumf šampiona.

Proleter - Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Strelci: Tomović u 61. za Proleter, a Ben u 34. i Pavkov u 86. minutu za Crvenu zvezdu. Stadion: Karađorđe. Sudija: Aleksandar Živković. Crveni karton: Andrejević (Proleter) u 90+1.

Proleter: Petrić - Milošević (od 51. Tanasin), M. Jovanović (od 22. Skopljak), Andrejević, Mitrović - B. Jovanović, Ilić - Dunđerski (od 75. Kojić), Ninković (od 77. Serdar), Tomović - Mladenović.

Crvena zvezda: Borjan - Pićini (od 67. Gajić), Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben (od 67. Pavkov), Ivanić (od 67. Falko), Katai (od 89. Srnić) - Ohi  (od 89. Pankov).

Superliga Srbije, 23. kolo

Subota

Novi Pazar – Kolubara  1:2
/Rubežić 64 – Nikolić 33, Filipović 56/

Čukarički - Mladost 1:0
/Rakonjac 74/

TSC - Spartak 2:1
/Milićević 28, Ratrkov 55 - Rošević 8/

Nedelja

Proleter - Crvena zvezda 1:2 (0:1)
(Tomović 61 - Ben 34, Pavkov 86/

Partizan - Radnički KG 15.30 (TV Arena 1 Premium)

Voždovac - Radnički Niš 18.00 (TV Arena sport 2)

Ponedeljak

Metalac - Vojvodina 15.00 (TV Arena 1 Premium)

Radnik - Napredak 17.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport