Fudbal

Stevanović u četvrtak debituje na klupi mlade selekcije Srbije: Cilj je stvaranje igrača za A tim

Komentari

Autor: Euronews

22/03/2022

-

13:25

Stevanović u četvrtak debituje na klupi mlade selekcije Srbije: Cilj je stvaranje igrača za A tim
Goran Stevanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Mlada fudbalska repezentacija Srbije izgubila je sve šanse da se plasira na Evropko prvenstvo, ali novi selektor Goran Stevanović ne smatra da su utakmice u ovom ciklusu kvalifikacija izgubile na važnosti.

Čak naprotiv, on je uveren da kroz njih najtalentovaniji srpski fudbaleri mogu da pokažu koliko vrede i možda se neko od njih nametne slektoru seniorske reprzentacije Draganu Stojkoviću pre odlazak na Mundijal u Katar.

"Situacija jeste malo specifična, jer nisam počeo kvalifikacije, ali s druge strane, motiv je podjednako jak. Kad igrač za nacionalni tim uopšte nije važno koji si na tabeli i kakvi su bili rezulati do tada, jer uvek moraš da težiš novim pobedama. Mlada reprezentacija je praktično fabrika igrača za seniorski tim i daj Bože da neko od ovih momaka dobije priliku da ode na Svetsko prvenstvo u Katar", rekaoi je Stevanović u razgovoru za sajt FSS.

Iskusni stručnjak koji je kao trener u stručnom štabu selektora Ilije Petkovića bio deo reprezentacije Srbije i Crne Gore koja je 2006. godine učestvovao na SP u Nemačkoj, kaže da će od svojih igrača zahtevati da se ponašaju ao tim.

"Mislim da tim treba da izbaci pojedinca, a ne obrnuto. Godinama su igrači koji su napravilitransfer u inostranstvo u reprezentaciju dolazili sa stavom da su bitniji od ostalih, a to nije dobro i upravo ćemo na tome raditi. Pred nama su dve utamic ena kojima verujem da ćemo imati odličnu podršku i iskreno se nadam dobrim rezultatima", rekao je Stevanović.

Komentari (0)

Sport