Fudbal

Partizan rutinski pobedio Loznicu i plasirao se u polufinale Kupa

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2022

-

18:52

Partizan rutinski pobedio Loznicu i plasirao se u polufinale Kupa
Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je na svom stadionu rutinski savladao Loznicu sa 2:0 i tako se plasirao u polufinale Kupa Srbije. Rikardo Gomeš je u 33. minutu načeo mrežu gostiju, da bi u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena Lazar Marković udvostručio prednost.

Kao što je i bilo očekivano, crno-beli su bez mnogo problema slavili u ovom meču, a Aleksandar Stanojević je čak imao priliku da već od poluvremena uvodi rezerviste, a istovremeno odmori nekolicinu bitnih igrača.

Prvo uzbuđenje videli smo u 24. minutu kada je Rikardo Gomeš oboren u kaznenom prostoru gostiju, ali je sudija, Nenad Minaković procenio da je kontakt nedovoljan za najstrožu kaznu. To se nimalo nije dopalo Aleksandru Stanojeviću koji je momentalno pobesneo, smatrajuči da je njegov tim oštećen. To nije uticalo na odluku sudije, koji je pokazao na korner.

Domaćin je do vođstva došao u 33. minutu pogotkom Rikarda Gomeša. Bibars Natho je centrirao, a napadač odlično reagovao i postigao svoj trideseti gol u sezoni.

Igrao se 45. minut kada je domaćin mogao da poveća prednost. Natho je jako dobro šutirao iz slobodnog udarca sa nekih 17 metara, ali je Danilo Golović bio dobro postavljen, te je uspeo da odbije loptu u korner.

Samo minut nakon toga, Lazar Marković trese mrežu za 2:0. Natho je poslao centaršut iz kornera, nakon čega je Marko Jevtović glavom prosledio loptu ka drugoj stativi, gde se našao kapiten Partizana, kome nije bilo previše teško da postigne gol.

Prva ozbiljnija šansa u nastavku desila se u 66. minutu, kada je Natho po ko zna koji put svojim fantastičnim rešenjem omogućio svojim saigračima da uđu u šansu. Izraelac je iz ugla proigrao Sašu Zdjelara koji je sa ivice šesnaesterca fenomenalno šutirao, ali je Golović odlično intervenisao. 

Potom je u 73. minutu Aleksandar Lutovac zatresao stativu. Marko Jevtović je sa svoje polovine poslao fantastičan pas, a brzonogi krilni fudbaler je iz teške pozicije jako dobro šutirao, ali je pogodio samo okvir gola.

Nakon tuga se ušlu u mirnu završnicu gde su domaći čuvali loptu pokušavajući da postignu i treći pogodak, a gosti, kao i tokom celog meča, u podređenoj poziciji samo čekali zvižduk za kraj meča.

Crno-beli će se za finale boriti sa boljim iz duela Rad - Vojvodina, koji je trenutno u toku.

Sastavi:

Partizan: Stevanović – Živković (od 56. Miljković), Miletić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Marković (od 67. Holender), Natho, Jović (od 67. Lutovac) – Rikardo (od 46. Milovanović, od 79. Baždar).

Loznica: Golović – Radmanovac (od 67. Obadović), M. Nikolić, Ristivojević – Babić, Ivić, N. Nikolić, Milinković (od 67. Vrastanović), Kijevčanin (od 67. Kostić) – Matić, Vićentijević.

Četvrtfinale Kupa Srbije

Novi Pazar - Metalac 1:0 
/Čečarić 21/ 

Partizan - Loznica 2:0
/Gomeš 33, Marković 45+1/

Crvena zvezda - TSC / u toku (TV Arena 1 Premium)

Rad - Vojvodina / u toku (TV Arena 3 Premium)

​​

Komentari (0)

Sport