Fudbal

Čukarički zaustavio Partizan 0:0: Crno-beli na "Marakanu" idu sa dva boda manjka

Komentari

Autor: Euronews

10/04/2022

-

21:09

Čukarički zaustavio Partizan 0:0: Crno-beli na "Marakanu" idu sa dva boda manjka
Čukarički zaustavio Partizan 0:0: Crno-beli na "Marakanu" idu sa dva boda manjka - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Čukarički je u derbiju 30. kola ostao neporažen protiv Partizana 0:0 u 30. kolu Superlige Srbije, pa će crno-beli iz Humske sledeće subote (16. april, 18.00, TV Arena 1 Premium) na treći večiti derbi protiv Crvene zvezde sa dva boda manje! Dominirao je Partizan većim delom utakmice, posebno u prvom poluvremenu, ali su se crno-beli sa Banovog Brda odlično branili a imali su na golu i vrlo raspoloženog golmana Novaka Mićovića. Nisu imali ni sreće u 55. minutu kada je Ndijaje pogodio prečku.

Partizan je napao rivala od starta, Rikardo Gomeš je propustio priliku na početku kada je sa nekoliko metara šutirao pored gola, da bi u 10. minutu pobegao Kovačeviću koji ga je srušio kao poslednji igrač. Sudija Novak Simović je defanzivcu Čukaričkog pokazao samo žuti karton što je izvelo iz takta klupu crno-belih i trenera Aleksandra Stanojevića. Ovaj detalj je, pokazalo se na kraju, možda je i uticao na ishod susreta.

 

 

Crno-beli su dominirali nma Banovom brdu, Miloš Jojić je u 18. minutu dobio sjajnu loptu od Natha, ali je oklevao pa ga je Roganović izblokirao u idealnoj poziciji.

Imao je Kvinsi Menig šansu u 29. minutu, sve je dobro uradio, šutirao je pored golmana Mićovića, ali je Ndijaje požrtvovano intervenisao i izbacio je loptu u kroner.

Čukarički nikako nije uspevao da uspostavu ravnotežu jer je Partizan odlično vršio pritisak na sredini terena te domaćini nisu uputili nijen udarac ka mreži Stevanovića!

Drugi deo je počeo velkikom prilikom Čukaričkog, Lukić je na nekih sedam metara prihvatio loptu od Ndjajea, ali Nemanja Miletić izblokirao šut.

Nije imao sreće Ibrahima Ndijaje u 55. minutu jer je iz okreta sa 17 metara pogodio prečku!

Preuzeo je Partizan od tog momenta i kontrolu meča i inicijativu, ali gostima iz Humske nedostajao je bolji završni pas, ali i realizacija. Domaćin se dobro i organizovano branio, posebno dobro posle brojih prekida koji su izveli gosti. Po izlasku Natha, crno-beli su počeli da preskaču sredinu terena kako bi što pre stigli do gola. Pokušao je Menig posle kornera, ali je i ovaj pokušaj gostiju bio izblokiran.

Rikardo Gomeš je pet minuta pre kraja promašio još jednu solidnu priliku, da bi golman Mićović dva minuta kasnije maestralnom paradom neutralisao odličan šut Meniga sa 18 metara. Poslednju priliku nba meču nimao je Rikardo Gomeš, ali je Mićović odbranio i njegov udarac glavom sa šest metara. Imao je prvi strelac Superlige šansu i u šestom minutu nadoknade, ali je šuitirao iz blizine pored gola.

Partizan će u plej-of kao drugoplasiran, a Čukarički kao trećeplasirani tim Superlige Srbije.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 0:0

Stadion: Čukaričkog. Gledalaca: oko 2.500. Sudija: Novak Simović.

Čukarički: Mićović – Stevanović, Kovačević (od 80. Drezgić), Šapić, Roganović - Mijailović, Kovač - Čolović (od 66. Savić), Lukić, Ndaje (od 90. Aganspahić) - Rakonjac (od 80. Spasojević).

Partizan: Stevanović – Miljković (od 68. Lutovac), Vujačić (od 79. Saničanin), Miletić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić (od 59. Jović), Natho (od 68. L. Marković), Menig – Rikardo.

Superliga, 30. kolo

Subota

Spartak - Kolubara 4:3
/Srećković 52, Nikolić 66p, 72, Tošeski 90+2 - Marjanović 35, Dubljanić 75ag, Andrić 86/

Mladost - Radnički Niš 2:0
/Bojović 27p, 59/

Nedelja

TSC - Voždovac 2:1 (1:0)
/Vukić 15, Stanojlović 45+2 - Purtić 45/

Crvena zvezda - Radnički 1923 4:1 (1:0)
/Srnić 26, Ben 52, Ivanić 56, Motika 78 - Maksimović 86/

Čukarički - Partizan 0:0

Ponedeljak

Napredak - Metalac 18.30 (TV Arena 3 Premium)

Radnik - Novi Pazar 18.30 (TV Arena sport 1)

Vojvodina - Proleter 18.30 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport