Fudbal

Jovetić savetuje Vlahovića: Da sam na njegovom mestu, ostao bih u Firenci

Komentari

Autor: Euronews

12/06/2021

-

13:07

Jovetić savetuje Vlahovića: Da sam na njegovom mestu, ostao bih u Firenci
Jovetić savetuje Vlahovića: Da sam na njegovom mestu, ostao bih u Firenci - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski fudbaler Stevan Jovetić u izjavi za italijanski "Tutosport" savetovao je Dušana Vlahovića da ostane još godinu dana u Fiorentini.

Napadač Monaka u sezonama iza nas, svojevremeno je imao sličan put kao Vlahović, od Partizana do Firence, gde je igrao punih pet godina.

„Kada pogledam Dušanovu situaciju sada, vidim sebe: igrao je jako dobro za Fiorentinu i mnogo se priča o mogućem prelasku u Juventus. Bio sam u istoj situaciji, ali nikada nisam osetio u sebi taj izazov da iz Firence direktno pređem u Torino, nisam želeo da izdam navijače Fiorentine“, rekao je Jovetić.

Ipak, Jovetić nije želeo previše da se meša u izbor mladog srpskog napadača, ali mu je predvideo blistavu budućnost.

„To su lične odluke. Iako poznajem Vlahovića, zbog našeg zajedničkog kondicionog trenera, ne želim da se mešam. Nisam iznenađen što ga Juventus želi: Dušan ima dobru tehniku, brzinu, fizički je jak i ima osećaj za gol. I pre svega, ima samo 21 godinu i još mnogo prostora za napredak. Biće Vlahović najbolji napadač, zajedno sa Erlingom Halandom, u narednim godinama“.

Na kraju razgovora, crnogorski fudbalere dao je iskren savet Vlahoviću.

„Kada je mlad igrač u pitanju, a Dušan to jeste, prioritet mora da bude kontinuitet igranja. On bi u Juventusu dobijao priliku da igra, ali bi morao da se bori za mesto sa mnogo šampiona i sigurno bi igrao manje nego u Fiorentini. Zbog toga, da sam na njegovom mestu, ostao bih još godinu dana u Firenci“, zaključio je Stevan Jovetić.

Komentari (0)

Sport