Fudbal

Trener Barselone razočaran posle poraza od Kadiza: Sada me baš sve brine...

Komentari

Autor: Euronews

19/04/2022

-

10:47 >> 10:48

Trener Barselone razočaran posle poraza od Kadiza: Sada me baš sve brine...
Trener Barselone razočaran posle poraza od Kadiza: Sada me baš sve brine... - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

"Kamp Nou" je ponovo u šoku, posle elininacije od Ajntrahta iz Frankfurta u četvrtfinalu Lige Evrope (2:3), Barselona je poražena od Kadiza (0:1) i šest kola pre kraja Primere La lige ponovo se nalazi u situaciji da mora da brine o plasmanu u Ligu šampiona iako na drugom mestu ima meč manje.

Kadiz je nastavio da bude noćna mora za Katalonce (dve pobede i dva remija u poslednje dve sezone), ali trenera Katalonaca Ćavija Ernandeza brine kraj sezone.

"Veoma loša nedelja je iza nas, moramo što pre da promenimo dinamiku jer komplikujemo sezonu. Napravili smo grešek koje se ne smeju praviti. Lako grešimo. Ne napadamo dobro, niti se branimo", počeo je Ćavi rezime drugog šokantnog poraza.

Ljut je i razočaran.

"Besan sam, izgubili smo zlatnu priliku da se izdvojimo od timova koji se bore za Ligu šampiona i ovim porazom se praktičnoi opraštamo od borbe za titulu. Pobedio je tim koji je imao veru, iluziju i nadu. A, to nismo bili mi i ja sam najodgovorniji. Trebalo je da iskažemo više entuzijazma. Imamo pred sobom još sedam utakmica, sedam finala. Protiv Kadiza nismo igrali kao da je finale i kod kuće moramo da pokažemo karakter".

Na pitanje šta ga konkretno brine za finiš sezone, trener je dao kratak odgovor.

"Sve me brine. Moramo da budemo skromni jer nismo ništa uradili. Promenili smo model, ali moramo da se usavršavamo, da budemo ekipa sa više elana koja pravi više šansi i bude konkretna. Moramo da napredujemo, ostaje nam da stisnemo zube."

 

 

Neigranje nekoliko značajnih igrača nije opravdanje, tvrdi Ćavi koji nije kritikovao igrače posle meča.

"Igrali su pobesneli u svlačionici na sebe. Rako sam im da se oraspolože jer moramo da se takmičimo. Već u četvrtak nas očekuje prvo od sedam finala. I moramo da budemo bolji takmičari, da imamo veću veru u sebe, iluziju, nadu", smatra Ćavi.

Katalonci u čertrtak od 21.30 (TV Arena 1 Premium) gostuju Sosijedadu u San Sebastijanu i svakako žele da prekinu ovu sedmodnevnu agoniju koja je zaklonila sunce i nadvila ponovo tamne oblake.

Komentari (0)

Sport