Fudbal

Juventus u finalu Kupa Italije: Bernardeski i Danilo srušili Fiorentinu i zakazali meč sa Interom

Komentari

Autor: Euronews

20/04/2022

-

23:00

Juventus u finalu Kupa Italije: Bernardeski i Danilo srušili Fiorentinu i zakazali meč sa Interom
Juventus u finalu Kupa Italije: Bernardeski i Danilo srušili Fiorentinu i zakazali meč sa Interom - Copyright Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Juventus je u finalu Kupa Italije, 11. maja će u na "Olimpiku" u Rimu igrati protiv Intera. "Stara dama" je imala prednost iz Firence (1:0), a majstorskim golom Federika Bernardeskija, pa Danila u nadoknadi i u Torinu je rivala savladala (2:0), pa će se zasluženo boriti za trofej.

Dušan Vlahović nije postigao gol, ali je bio najveća opasnost po gol Fiorentine u prvom delu. Odlično se kretao srpski as, ali je u prvih pola sata dva puta kao pobednik izlazio golman Dragovski. Prvo je zaustavio njegov topovski udarac iskosa u 13. minutu, a zatim je u 29. minutu izašao kao pobednik u duelu "jedan na jedan", što je bila i najveća prilika do tada.

 

 

Ipak, "Stara dama" je došla do vođstva u 32. minutu. Posle loše procene leta lopte Dragovskog, Biragi je loptu odbio pravo do Federika Bernardeskija koji ju je sa 13 metara polulobom poslao u nebranju mrežu.

 

 

Fiorentina, za koju nije u odbrani igrao Nikola Milenković, što je bilo poprilično iznenađenje trenera Vinćenca Italijana, imala je u 42. minutu lepu priliku za izjednačenje. De Šiljo se slabo gradio, Artur Kabral je iskoristio poklon ali je njegov snažni udarac sa 10 metara golman Perin uspeo da odbrani.

Gosti su u nastavku krenuli na sve ili ništa jer im je samo pobeda otvarala put ka finalu. Blistao je golman Perin i u nastavku jer je panterski prečio Kvartin dobar udarac glavom. Imao je drugoj strani Zakrija priliku da reši meč, ali je pogodio spoljni deo mreže. 

Adrijen Rabio savršeno je primio pas Bernardeskija u 70. minutu i zatresao je mrežu Dragovskog, ali je gol bio poništen zbog ofsajda. Međutim, gosti su ostali bez snage, pa je domaćin vrlo lako održao rezultat koji ih je odveo u finale. Vlahović je u drugom delu ostao bez pravih lopti, pa je završio meč u 83. minutu.

Na kraju meča, Kvadrado je u kontri odlično prošao po desnoj strani, uposlio je na vreme Danila koji je dobru igru krunisao golom.

Revanš mečevi polufinala Kupa Italije

Utorak 

(0:0) Inter - Milan 3:0 (2:0)
/L. Martinez 4, 40, Gosens 82/

Sreda

(1:0) Juventus - Fiorentina 2:0 (1:0)
/Bernardeski 32, Danilo 90+4/

Finale 11. maja u Rimu

Inter - Juventus

Komentari (0)

Sport