Fudbal

Majorka do bodova u nadoknadi vremena: Kadiz promašio penal i pobedu protiv Reala

Komentari

Autor: Euronews

15/05/2022

-

21:57

Majorka do bodova u nadoknadi vremena: Kadiz promašio penal i pobedu protiv Reala
Kadiz - Real Madrid - Copyright Tanjug/(AP Photo/Jose Breton)

veličina teksta

Aa Aa

Atletiko Madrid je u derbiju 37. kola La lige remizirao sa Seviljom 1:1, koja je izbegla poraz u 85. minutu pogotkom En Nesirija i ostala na 4. mestu na tabeli koji garantuje direktan plasman u Ligu šampiona.Betis je slavio protiv Granade (2:0), ali bez šansi da preotme četvrto mesto velikom rivalu iz komšiluka.  

Fudbaleri Real Sosijedada su nakon preokreta u gostima Viljarealu i trijumfa od 2:1 izborili direktan plasman u Ligu Evrope. 

Kolo pre kraja La lige, jasno je da se Levante i Alaves sele u Segundu. Njihov međusobni duel završen je pobedom Levantea od 2:1 nakon preokreta. 

Hoselu je gostima doneo vođstvo, a Duarte početkom drugog poluvremena izjednačio na  1:1, da bi Rože Marti u 74. minutu doneo vođstvo i "pirovu" pobedu domaćinu. 

Bodovi su bili neophodni i Majorci koja je ugostila Rajo Valjekano i do trijumfa stigla u 2. minutu nadoknade preko Abdona Pratsa. Ima bod više i bolji međusobni skor od Kadiza i realne šanse da se spasi ispadanja u poslednjem kolu.

Kadiz je ugostio prvaka Real Madrid i remizirao rezultatom 1:1. U 61. minutu domaćin je  imao meč loptu, Alvaro Negredo je iz penala mogao da donese tri boda, međutim, golman Lunin je odbranio njegov šut sa 11 metara.   

Ko je treći putnik u niži rang znaće se u poslednjem kolu, Kadiz gostuje otpisanom Alavesu, a Majorka Osasuni.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport