Fudbal

Leteći muzej u čast Dijega Maradone: Legendarni fudbaler dobio "svoj" avion

Komentari

Autor: Euronews

26/05/2022

-

11:18

Leteći muzej u čast Dijega Maradone: Legendarni fudbaler dobio "svoj" avion
Leteći muzej u čast Dijega Maradone: Legendarni fudbaler dobio "svoj" avion - Copyright AP Photo/Rodrigo Abd

veličina teksta

Aa Aa

Avion posvećen jednom od najboljih fudbalera sveta svih vremena Dijegu Armandu Mardoni predstavljen je danas u Buenos Ajresu.

Prema pisanju Rojtersa, letelica tipa Tango D10S ima 12 sedišta i zamišljena je kao leteći muzej legendi argentiskog fudbala, koja je preminula od srčanog udara krajem 2020. godine.

Preko centralnog dela aviona se nalazi Maradonina slika na kojoj ljubi trofej Svetskog prvenstva, dok je na repu njegov portret.

Na krilima su kroz slike ovekovečena dva njegova gola iz finala Mundijala 1986. godine protiv Engleske. Na levom krilu se nalazi čuvena "Božja ruka", a na desnom je onaj gol kad se prošetao kroz celu odbranu i doneo pobedu svom timu.

"Lud sam za Maradonom. Svakog dana gledma video snimkesa njegovim glovima pr enego što odem da spavam. Ovo je prvo Svetsko prvenstvo koje se organizuje od kada Dijego nije sa nama i meni je palo na pamet da napravim avion posvećen njemu. I tako, od ideje smo došli do realizacije", rekao je Gaston Kolker, izvršni direktor kompanije koja je napravila avion.

Ideja je da se avion iznajmljuje za letove po Argentini, kao i do Katara na Svetsko prvenstvo koje je na programu od 21. novembra do 18. decembra (TV Arena sport), a nakon toga će biti prodat na aukciji, a taj novac će otići u dobrotvorne svrhe.

Komentari (0)

Sport