Fudbal

Ilija Stolica trener Partizana: Idealniji momenat za mene ne može da postoji

Komentari

Autor: Euronews

09/06/2022

-

15:18 >> 15:28

Ilija Stolica trener Partizana: Idealniji momenat za mene ne može da postoji
Ilija Stolica trener Partizana: Idealniji momenat za mene ne može da postoji - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ilija Stolica novi je trener Partizana.


Posle odlaska Aleksandra Stanojevića sa klupe crno-belih, klub iz Humske je rešenje u njegovom nasledniku našao u nekadašnjem fudbaleru, a kasnije i članu stručnog štaba "parnog valjka".

Novi šef stručnog štaba u četvrtak je promovisan u novog trenera, a uvodnu reč imao je sportski direktor Partizana, Ivica Iliev.

"Fudbalska Srbija je prezadovoljna. To je ono što nas raduje. Čovek koji se ugradio u titulu 2015, čovek koji se jednim delom ugradio i u titulu 2017, koji je napravio revoluciju u srpskom fudbalu kada se pojavio i koji je godinama slovio kao kandidat za našeg trenera. Nekoliko puta smo se mimoišli, kada je delovalo da je gotovo, a jedan od razloga je baš ovaj trenutak. Da nas dvojica zajedno predvodimo FK Partizan, da igramo ofanzivan fudbal, a verujem da će rezultati biti plod ovog rada", bila je uvodna reč sportskog direktora Partizana.

Stolica nije krio zadovoljstvo što će po prvi put sesti na "vruću" klupu kluba za koji bio vezan kroz igračku i trenersku karijeru.

"Hvala direktoru na velikim komplimentima koji samim tim prave veliku obavezu da ih opravdamo. Sam dolazak u Partizan je velika odgovornost. Moje zadovoljstvo i sreću koju osećam je teško objasniti. Emocija koju ja osećam dolaskom ovde je toliko velika da prevazilazi bilo kakve izazove ili nedoumice. Idealniji momenat za mene ne može da postoji. Sa tim stavom i takvom energijom želim da pristupim onome za šta me vezuje, a pored toga, i znanje i iskustva koje nosim ovde od igračkih do trenerskih dana. Osećam se da sam došao u svoju kuću", rekao je Stolica.

Novi šef stručnog štaba je najavio da će njegov cilj biti i da vrati navijače na tribine, da ih dobrim rezultatima natera da veruju u ovu generaciju crno-belih, a zahvalio se i svom prethodniku Aleksandru Stanojeviću sa kojim je dugo pričao pre nego što je pruzeo funkciju u Humskoj.

Takođe, Stolica je dodao da bi voleo da već od pondeljka, kad počinju pripreme za narednu sezonu, ima kompletan igrački kadar na okupi, ali tako je naglasio da je to teško ostvarivo i da će se proces kompletiranja tima produžiti.

Komentari (0)

Sport