Fudbal

Selektor omladinaca Srbije ponosan uprkos lošem nastupu na EP: Neverovatna borba

Komentari

Autor: Euronews

26/06/2022

-

11:05

Selektor omladinaca Srbije ponosan uprkos lošem nastupu na EP: Neverovatna borba
Selektor omladinaca Srbije ponosan uprkos lošem nastupu na EP: Neverovatna borba - Copyright Fudbalski savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Omladinska reprezentacija Srbije neslavno je završila Evropsko prvenstvo, na kom je osvojila samo bod u grupnoj fazi.

Nije obezbeđen plasman u narednu rundu, kao ni u baraž za Svetsko prvenstvo, za šta je bio potreban bar remi sa Austrijom u poslednjem kolu.

Srpski fudbaleri do 19 godina poraženi su od Austrije rezultatom 3:2.

Selektor Aleksandar Jović govorio je posle ispadanja, i rekao da može da bude zadovoljan celokupnom situacijom.

"Zahvalan sam igračima na neverovatnoj borbi, ne samo na poslednjem meču, već tokom celog takmičenja. Uradili smo neverovatne stvari za plasman na EP, ostavili smo iza nas dosta selekcija koje su značajne u evropskom fudbalu, bili smo učesnici turnira od osam ekipa. Moram da budem ponosan na momke. Do poslednjeg trenutka borili su se za bod koji bi nas doveo u borbu za sedmo mesto i plasman na Svetsko prvenstvo, teško im je sada", rekao je Jović.

Kada je reč o duelu sa Austrijom, Jović je ocenio da je Srbija bila bolja.

"Bili smo bolji, imali smo više loptu u nogama, stvorili smo više šansi. Na najbolji način smo saznali šta u modernom fudbalu znače prekidi. Nije smelo da nam se dogodi da tri gola primimo posle kornera, ne sme to da se dešava ni slabijim ekipama. Pokušavali smo izmenama da dođemo do izjednačenja, nismo uspeli. Ostaje žal zbog SP, ali plasman na prvenstvo Evrope je podsticaj za naredne generacije", naveo je selekotr "orlića".

Jović na sve gleda kao na proces učenja.

"Ovaj poraz nije neuspeh, već samo jedna stanica u putu, a ovakve utakmice i turniri spadaju u proces učenja mladih igrača. Napravljenj je dobar kamen temeljac, pa kada dođe sledeće Svetsko prvenstvo, da pokušamo da napravio iskorak. Momcima bih čestitao na zalaganju, trudu i borbi. Treba da dignu glavu, dostojno su predstavljali Srbiju", rekao je Aleksandar Jović.

Komentari (0)

Sport