Fudbal

Stolica rezimirao pripreme: Potrebno nam je još pojačanja

Komentari

Autor: Euronews

03/07/2022

-

19:03

Stolica rezimirao pripreme: Potrebno nam je još pojačanja
Stolica rezimirao pripreme: Potrebno nam je još pojačanja - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle završene generalne probe, protiv ekipe Fenerbahče SK, šef stručnog štaba Partizana, Ilija Stolica se obratio prisutnim predstavnicima medija gde je, pored analize pripremnog perioda, govorio i o startu nove fudbalske sezone.

Na samom početku, trener crno-belih je istakao da je njegovom timu potrebno još pojačanja:

''Fali nam dovoljan broj igrača. Ne možemo da igramo sa ovako malim brojem fudbalera na klupi. Radujem se što su se neke stvari pokrenule po tom pitanju. Svetozar Marković je konačno sa nama, imao je veliku minutažu za prvu utakmicu posle duge pauze. Srećom, zatražio je izmenu samo zbog grčeva, nije ništa ozbiljno. Po mojim saznanjima, već početkom sledeće nedelje ćemo dobiti nova pojačanja, takođe, očekujemo povratak u trenažni proces nekoliko povređenih igrača'', istakao je Stolica, pa nastavio:

''Na tom polju se stvari nisu mnogo promenile od početka prelaznog roka, osim što smo oformili zadnju liniju. Odlazak Marka Jevtovića nas je dosta poremetio, pošto je bio neočekivan. Za sada imamo opcije na toj poziciji, ali problem nam pravi povreda Saša Zdjelara. Potrebno nam je malo strpljenja, neki transferi su baš blizu''.

Deluje zadovoljno novi trener Partizana viđenim na kontrolnim utakmicama sa Klužom, Spartakom iz Trnave i Fenerbahčea. Na njima je Partizan pretrpeo dva poraza, od rumunskog i turskog tima (po 0:1), dok je Slovake savladao ubedljivo (3:0).

''Plan nam je bio da odmerimo snage sa ozbiljnim protivnikom kao što je Fenerbahče. Verujem da će nam mnogo značiti to iskustvo. Fener je jedan od mogućih protivnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali žreb je nepredvidiv i videćemo protiv koga ćemo igrati. Mi nemamo toliko dubok roster kao što je imao naš protivnik. Bili smo prinđeni da bonuse uvedemo u igru, ali sa druge strane, deca su na pripremama pokazala dosta dobrih stvari i bila bi šteta da im nismo dali šansu. Utakmica protiv protivnika kao što je Fenerbahče će ima predstavljati veliko iskustvo u budućnosti. Pored toga, već razmišljamo o bonusu i ostalim stvarima koje će nam biti potrebne u prvom kolu Superlige protiv Javora''.

Pitanje bonusa pred početak prvenstva biće jedna od stvari kojima će morati da se pozabave u Partizanu:

''Nažalost, Nemanja Jović je povređen i na njega nećemo moći da računamo u prvom, a možda ni u drugom kolu. Mladi igrači su se odlično pokazali na pripremama i biće nagrađeni minutima u prvenstvu. Žao mi je što moramo nekog igrača da nazivamo „bonusom“, jer nije bitno da li je neko mladi ili star, već da je kvalitetan igrač“, ostablja Stolica prostor za Mihajla Petkovića, Sameda Baždara, Marka Milovanovića, možda Mateju Staševića i Vanju Vlahovića. Bilo bi nekorektno da kažem da znam startere za duel sa Javorom. Imamo još nedoumica za nekoliko pozicija. Trenažni proces je ispred nas,m uvek pokušavam da se usklađujem sa onim igrači pokazuju na treninzima. Nažalost, moraćemo da vidimo ko će biti zdrav, kao i ko će nam biti bonus''.

Pored Marka Jevtovića, klub bi vrlo verovatno mogao da napusti i Saša Zdjelar, koji takođe igra na poziciji veznog igrača:

''Primetno je igramo samo sa jednim centralnim vezistom, a imali smo tri igrača koji mogu da popune tu poziciju. Bilo je očekivano da neko od njih ode. U ovom trenutku imamo rešenja za Markovu poziciji, ali ne znamo šta će doneti naredni period i da li ćemo morati da reagujemo. U veznom redu imamo kvalitet za stil igre koji pokušavamo da implementiramo, Natho i Andrade su idealni za tako nešto. Valja biti mudar i iskoristiti ih na pravi način u pravom trenutku, ipak ne mogu da iznesu sav teret i toliki broj utakmica. Velika je šteta što Danilo Pantić ne može da igra, pošto moramo da imamo kvalitetnu rotaciju na svakoj poziciji''.

U prvom kolu Superlige Partizan će gostovati Javoru u Izanjici devetog jula.

Komentari (0)

Sport