Fudbal

Fuseni Dijabate se dogovorio sa Partizanom: Danas promocija na stadionu u Humskoj

Komentari

Autor: Euronews

07/07/2022

-

12:02

Fuseni Dijabate se dogovorio sa Partizanom: Danas promocija na stadionu u Humskoj
Fuseni Dijabate se dogovorio sa Partizanom: Danas promocija na stadionu u Humskoj - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Partizana Ilija Stolica danas je napunio 44 godine, a kao svojevrstan rođendanski poklon od kluba je dobio novo pojačanje u liku Fusenija Dijabatea (26) koji je potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima.

Planirano je bilo da fudbaler iz Malija još u utorak uveče doputuje u Beograd, ali je dosadašnji prvotimac turskog Trabzona u srpsku prestonicu stigao tek sinoć, pa će dres kluba iz Humske zadužiti danas, baš na rođendan šefa stručnog štaba, koji je i insistirao na njegovom angažovanju.

Dijabate je uspešno prošao lekarske preglede i njegova promocija je zakazana za danas u 15.00 časova na stadionu u Humskoj.

Dugo su čelnici vicešampiona pokušavali da ubede bivšeg igrača Trabzona da dođe u Beograd, ali su na kraju uspeli da ga privole da umesto novog ugovora sa turskim timom pređe u partizan i zaduži crno-belu opremu.

Dijabate u redove vicešampiona Srbije stiže kao slobodan igrač i sa ubeleženih 75 nastupa za turskog šampiona za koji je postigao i 11 golova.

Uz to, brzonogi krilni napadač ima i 15 odigranih utakmica u engleskoj Premijer ligi, gde je 2018. godine nosio dres Lestera.

Komentari (0)

Sport