Fudbal

Želim da sa Partizanom uradim velike stvari: Dijabate promovisan u Humskoj

Komentari

Autor: Euronews

07/07/2022

-

15:58

Želim da sa Partizanom uradim velike stvari: Dijabate promovisan u Humskoj
Fuseni Dijabate - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Rekao je trener Partizana Ilija Stolica da se nada kako će u toku ove nedelje klub promovisati još jedno pojačanje za narednu sezoni i ta njegova nadanja su se obistinila - trogodišnji ugovor sa vicešampionom Srbije je potpisao Fuseni Dijabate.

Dugo su trajali pregovori sa igračem iz Malija koji je poslednjih godina nastupao za nekoliko turskih klubova i konačno je stigao u Humsku. Na zadovoljstvo trenera, navijača i sportskog direktora Ivice Ilieva.

"Mnogi ljudi iz fudbala su se pitali kako smo uspeli da dovedemo ovakvog igrača, koji može da bude jedan od najboljih stranaca koji je ikada igrao u Partizanu. Mi smo to uspeli da uradimo jer imamo odličan kontakt sa čelnicima Trabzona i želim da im se zahvalim na tome, baš kao i Dijabateovom menadžeru Mikaelu Silvestreu. Zaista je zadovoljstvo raditi sa takvim šampionima", rekao je Iliev i dodao:

"Mi smo njegovim dolaskom kompletirali igrački kadar, a prelazni rok je u Evropi praktično tek počeo. Eventualni novi dolasci će zavisiti od odlazaka, a mislim da Partizan u ovom trenutku ima jednu od najjačih ekipa u poslednjih nekoliko godina".

Novi fudbaler crno-belih je naglasio da je u Srbiju došao jer mu se svidela ideja da igra u tako velikom klubu kakav je Partizan, a da je bitnu ulogu u odlučivanju imala i njegova majka.

"Ona mi je dala blagoslov da dođem ovde. Čast je igrati u ovako velikom klubu i nadam se da će ovo biti uspešna saradnja koja će pomoći i klubu i meni. Moje glavne karakteristike su brzina i tehnika i daću sve od sebe da ostvarim velike uspehe sa Partizanom", rekao je Dijabate.

Komentari (0)

Sport