Fudbal

Partizan ubedljiv u Ivanjici: Bonusu blistali, Rikardo i Natho najavljuju spektakl

Komentari

Autor: Euronews

09/07/2022

-

21:37 >> 22:07

Partizan ubedljiv u Ivanjici: Bonusu blistali, Rikardo i Natho najavljuju spektakl
twitter/FK Partizan - Copyright twitter/FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je u prvom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije nastavio odličan niz koji ima protiv Javora, tako što je i 15. put slavio nad timom iz Ivanjice. Rezultat je bio 4:0 i to zahvaljujući Mihajlu Petkoviću, Bibarsu Nathu, Samedu Baždaru i Rikardu Gomešu.

Vodeći pogodak bio je delo debitanta, Mihajla Petkovića, koji je pustio i koju suzu od silnog adrenalina koji ga je zahvatio nakon pogotka. A kako i ne bi s obzirom na to na koji način ga je postigao. Igrao se 21. minut kada je talentovani Petković primio loptu na levom boku, potom pronašao prostor i fenomenalno pogodio gornji levi ugao gola domaćina i tako doveo svoj tim u vođstvo.

Na drugi pogodak čekalo se do 68. minut kada je Bibars Natho takođe na efektan način zatresao mrežu. Izraelac je primio loptu u šesnaestercu Javora, gde je gradio poziciju, u čemu je uspeo, a potom veoma snažnim i preciznim udarcem duplirao vođstvo crno-beih.

Treći pogodak je postigao je Samed Baždar u 77. minutu, kome je ovaj pogodak takođe bio prvenac u crno-belom dresu. Filipović i Andrade su odlično kombinovali po desnom boku, nakon čega je bek uposlio mladog napadača, koji je bez mnogo muke pogodio za 3:0.

Konačan rezultat postavio je Rikardo Gomeš u trećem minutu nadoknade. Nikola Terzić je oboren u šesnaestercu domaćina nakon čega je sudija Milanović pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Gomeš i rutinski savladao Velimirovića.

U narednom kolu Partizan gostuje Radničkog u Nišu 15. jula, dok će Javor odmeriti snage sa TSC-om u Bačkoj Topoli.

Sastavi:

JAVOR (4-4-1-1): Velimirović – Dolmagić (od 72. Salihović), Obradović, Petrović, Grabež – Nikolić, Marčić, Eliomar (od 57. Kembel), Gojković (od 64. Maletić) – Luković (od 64. Ivelja) – Gigić (od 64. Odueni).

PARTIZAN (4-3-3): Stevanović – Filipović, Marković (od 85. Vujačić), Saničanin, Urošević – Zdjelar, Andrade (od 85. Šehović), Natho (od 71. Lutovac) – Menig (od 71. Terzić), Petković (od 57. Baždar), Rikardo.

Parovi i rezultati prvog kola Mzzart Bet Superlige

Voždovac - Novi Pazar 1:0
/Hajdin 43/

Subota

Javor - Partizan 0:4
/Petković 21, Natho 68, Baždar 77, Gomeš 90+3p/

Čukarički - TSC 1:4
/Spasojević 53 - Antonić 35, Stojić 56, Banjac 61, Stanojlović 90+1/

Mladost - Spartak 1:1
/Bojović 70p - Bijelović 40/

Nedelja

Crvena zvezda - Radnički 20.00 (Arena 1 Premium)

Vojvodina - Napredak 20.00 (Arena 3 Premium)

Ponedeljak

Kolubara - Radnički 1923 20.00 (Arena 1 Premium)

Uživo, Javor - Partizan 0:3

93' Goooool! Rikardo je postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Oboren je Terzić u šesnaestercu domaćina nakon čega je sudija Milanović pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Gomeš i rutinski savladao velimirovića.

77' Goooool! Samed Baždar postiže prvenac u dresu Partizana. Andrade i Filipović su sjajno kombinovali po boku, nakon čega je bek uposlio Baždara, a ovaj rutinski sa pet metara zatresao mrežu.

76' Crno-beli sada mirno igraju, s obzirom na to da je pobeda skoro osigurana. Drugi pogodak je potpuno slomio domaćina.

68' Goooool! Bibars Natho je strelac drugog gola za Partizan. Izraelac je našao prostor za udurac na obodu šesnaesterca, a potom odlično šutirao i zatresao mrežu. Velimirović je bio nemoćan.

59' Poništen gol Partizana. Rikardo Gomeš je strelac drugog pogotka za Partizan. Obradović se zaigrao i Natho mu je oduzeo loptu, a potom uposlio Andradea koji je proigrao Rikarda a on rutinski zatresao mrežu. Ipak, Andrade je napravio faul prilikom pritiska na Obradovića i pogodak je poništen.

54' Bez većih uzbuđenja u drugom delu. I dalje se igra oštro uz dosta prekida, ali bez šansi.

46'Drugo poluvreme je počelo. Domaći su odmah krenuli u napad, gde je Petar Gigić napravio faul prilikom duela sa Zdjelarom.

poluvreme

44' Menig je pokušao atraktivno, ''makazicama'' da savlada Velimirovića, ali je bio neprecizan.

40' Odlična prilika za Lukovića. Ponovo je Nikolić centrirao, a Luković se izborio pored Filipovića ali je šutirao malo preko prečke.

35' Najbolja šansa za Javor do sada. Eliomar Silva je dobro pokušao, nakon čega je Stevanović odbranio, a potom Marković otklonio opasnost.

30' Crno-beli su znatno mirniji od postizanja vodećeg pogotka, deluje da im je pao teret sa ramena.

21' Gooool! Fantastičan gol Mihajla Petkovića! Talentovani debitant je primio loptu na levom boku i spektakularnim udarcem zatresao mrežu Javora.

20' Nova prilika za crno-bele. Rikardo je sa nekih 17 metara odlično šutirao, ali je lopta prošla manje od pola metra od desne stative.

18' Umalo da Javor dođe do vođstva. Nikolić je odlično centrirao sa desnog boka, ali su ofanzivci gostiju bili pomalo uspavani i nisu realizovali priliku.

12' Sada šansa i za Filipovića. Natho je sa levog boka pokušao da proigra Rikarda, ali je lopta stigla do Filipovića koji je iz nezgodne pozicije šutirao u golmana Javora.

9' Prva šansa za Partizan. Natho je odlično centrirao iz kornera, nakon čega je Urošević pokušao glavom, ali je lopta završila pored gola.

7' Naelektrisani i jedni i drugi od samog starta. Veliki broj prekida i seckanja igre, još uvek bez udarca ili šanse na obe strane.

1' Meč je počeo, početni udarac su izveli gosti. Od starta se igra oštro, a prvi prekid dodogio se već u prvom minutu kada je Andrade faulirao jednog od fudbalera Javora.

Sastavi:

Partizan: Stevanović – Filipović, Marković, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Andrade, Natho – Menig, Petković, Rikardo.

Javor: Velimirović – Dolmagić, Obradović, Petrović, Grabež – Nikolić, Marčić, Eliomar, Gojković – Luković – Gigić.

 

 

Ovaj meč biće debi novog trener crno-belih, Ilije Stolice. On je na klupu Partizana došao posle poraza od Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije kada je ekipu napustio Aleksandar Stanojević.

Imao je Stolica tokom ovog leta baš mnogo posla, jer je igrački kadar potpuno izmenjen i Humsku je ovog leta ovog napustilo čak 11 igrača i to: Lazar Marković, Marko Jevtović, Miloš Jojić, Aleksandar Miljković, Nemanja Miletić, Ivan Obradović, Bojan Ostojić, Lazar Pavlović, Rajko Brežančić, Milan Smiljanić i Marko MIlovanović.

S druge strane, došli su Aleksandar Filipović, Zlatan Šehović, Patrik Andrade, Svetozar Marković i Fuseni Dijabate, a značajna je stavka i to što će se na teren konačno u punom ritmu vratio oporavljeni Ljubomir Fejsa, dok se očekuje da to uskoro učini i Danilo Pantić.

Pripreme u Sloveniji su pokazale da će tim iz Humske pod vođstvom novog trenera izgledati drugačije nego kad ga je vodio Aleksandra Stanojević. Tokom dvonedeljnog boravka u Ptuju crno-beli su odigrali tri kontrolne utakmice, protiv Kluža (0:1), Spartaka iz Trnave (3:0) i Fenerbahčea (0:1) na kojima se jasno videlo da Stolica od igrača zahteva pas igru i da na taj način osvajaju prostor.

Što se Javora tiče, ekipu predvodi Igor Bondžulić, tim je bio izrazito efikasan u pripremnim mečevima koju nagoveštavaju borbi Javora za mesto u plej-ofu.

Ovo će biti ujedno i 110 godina od osnivanja tima iz Ivanjice što sigurno dodatno motiviše ovaj sastav.

Ipak, Partizan je favorit zbog činjenice da nikada u istoriji nije izgubio utakmicu od Javora. Crno-beli imaju deset vezanih pobeda u Ivanjici, a na poslednja četiri susreta nisu primili ni gol.

Komentari (0)

Sport