Fudbal

Stolica pred Novi Pazar: Nije istina da sam tražio da Iliev napusti klub

Komentari

Autor: Euronews

28/07/2022

-

14:43

Stolica pred Novi Pazar: Nije istina da sam tražio da Iliev napusti klub
Stolica pred Novi Pazar: Nije istina da sam tražio da Iliev napusti klub - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Trener fubalelera Partizana, Ilija Stolica, govorio na konfernciji za medije o predtojećem duelu protiv Novog Pazara, koji u okviru četvrtog kola Mozzart Bet Superlige očekuje crno.bele u petak od 18.55 (Arena 1 Premium).

Pre svega, novi šesf struke ekipe iz Humske istakao je da njegovu ekipu očekuje veoma teško gostovanje.

"Pazar je teško gostovanje posle dva vezana remija. Pritisak je na maksimumu. Poenta je da vidimo reakciju svih nas zajedno, pre svega igrača na terenu i da se što pre vratimo u pravi ritam i da počnemo sa pobedama. Protivnik je neugodan, po tome je gostovanje poznato. I oni su u hendikepu, jer se igra bez publike. Jedan nefudbalski ambijent. Jako volim atmosferu tamo, to je tradicionalno deo Srbije koji voli i podržava fudbal i zna da nagradi pravu fudbalsku predstavu. Žao mi je iz tog razloga. Verujem da ćemo se i mi i oni adaptirati na te uslove. Njihova situacija na tabeli je nezavidna, to ne sme da nas zavara. Videlo se i protiv Čukaričkog da znaju da igraju. Maksimalno smo koncentrisani sa zdravom dozom respekta i poštovanja i sa jadnom idejom da idemo po tri boda"

"Pored fudbalskog znanja, igranje u ovom klubu nosi pritisak. Ne treba da bude normalan, ali je ekipa sve to ponela na sebe. Mi znamo, a pokazali su mi to iz treninga, a to je ono jedino što može da ih izvuče na pravi put. Vratili smo se bazičnim stvarima, sve drugo služi kao distrakcija. Velika većina tih distrakcija su po meni namenski napravljene. Igrači su toga svesni, utiče na njih, ali da bi uspel ida izađu iz toga jedini način je dobar trening. To rade, sve drugo su stvari na koje ne možete da utičete."

Stolica je pričao i o sistemu igre Partizana.

"Sistem igre je isti, samo je formacija drugačija. Imali smo posed protiv TSC-a, nismo krunisali to golom, donelo bi to neki mir verovatno. Možda su nemiri potrebni da se sve potrese i da se pokrene nova energija, inat, da se postave stvari na pravo mesto. Ideja koja se bavi je uslovljena promenama. U zadnjoj liniji na pripremama imali smo Jevtovića i Šehovića u zadnjoj liniji, Rikardo je bio povređen tokom celog tog perioda. To su stvari koje su uslovile da izgleda drugačije u nekim segmentima igre. Da nije tečno kako bismo želeli, uz pritisak koji nose prvenstveni mečevi. Insistiranje na zahtevu koji mora da bude jasan, ekipa će sticati samopouzdanje sa pobedama."

Pričao je Stolica o prelaznom roku i pojačanjima.

"Važno pitanje. Ja sam na startu rekao svoje mišljenje da moramo da budemo ozbiljan klub. Došao sam sa idejom da menjamo stvari, da počinjemo novu fazu i ona nije ni malo jednostavna. Iz kluba su u ovom trenutku otišla dva igrača. Prvo Zdjelar koji je fantastičan momak i kapiten. Bila bi šteta ne posvetiti jednu konferenciju njemu. Holender je blizu odlaska takođe. Možda nije uspeo da pokaže potencijal, ali je reprezentativac jedne zemlje i neko ko je sa punim pravom tu gde jeste. Zahvaljujem se i jednom i drugom, žao mi je što je ovako pred meč da ih se samo dotaknemo," rekao je Stolica, a potom dodao:

"Moramo da uzmemo u obzir sve, mislim da je to 13. ili 14. odlazak. Doveli smo šest igrača, promene su ogromne, veliki zaokret. Svako ko želi dobro Partizanu razumeće da je potrebno ideje da se novi trener, stručni štab, ekipa, energija usklade i krenu u pravcu u kom svi želimo. Mnogo razloga koji postoje za ovako jedan start koji se desio. Ispred nas je svakom utakmicom i treningom nešto bolje, svakim minutom dobijamo šansu da se uigravamo više. Prelazni rok nije završen. Razgovarao sam sa Vazurom na tu temu, imamo mete koje smo postavili, osnovna ideja je da na svakoj poziciji imamo dva kvalitetna igrača i decu iz omladinske škole. Jasno je koja su to mesta koja fale i trudićemo se da taj posao podelimo između sebe i da završimo na pravi način što je pre moguće".

Osvrnuo se i na odlazak Ilice Ilieva.

"Jedino je važno da se okrenemo terenu i treningu, ono što smo uspeli da uradimo u ovih nekoliko dana, da napravimo analizu i da uspemo da pomeramo stvari na bolje. Atmosfera i energija sa treninga vraća nas na osnovni put, a to je fudbal. Partizan kao ozbiljan klub i ja ne želimo da se bavimo spekulacijama i neistinama koje su se pojavile u medijima. Vezane su za te neke stvari povodom odlaska direktora Ilieva. Desile su se, nisu jednostavne za sve. Svako od Partizanovaca ovde je dobrodošao, svako ko ima volju i želju i ko je ostavio trag je dobrodošao. Neke stvari su otišle u pogrešnom smeru. Bilo bi neozbiljno da spekulišem o tome. Treba da izađemo jači, čvršći i kao neko ko zna da se nosi sa pritiscima i teškim trenucima i da nađemo rešenje. Za mene je to teren."

Stolica tvrdi da ne postoji sukob između njega i Ivice Ilieva.

"Neozbiljno bi bilo da druge komentarišem. Nikakvih sukoba između nas nije bilo. Jasno vam je iz saopštenja Ilieva, to su lične stvari i nemam pravo da komentarišem. Primorani smo da se u hodu oporavljamo od ovoga. Nije dobar i jednostavan trenutak, gubitak sportskog direktora nije jednostavna stvar. Moram da poštujem ličnu stvar i privatnost te odluke. Jasno vam je da su to stvari koje su spekulacije i neistine na svim nivoima."

Pričalo se da je Stolica tražio da Iliev ode.

"Ista stvar, isti odgovor, spekulacije i neistine. Dovoljno je da kažem da sve stvari koja sam uspeo da čujem su za mene neistine. Videli ste jasno iz stava direktora kakvo je njegovo mišljenje", završio je šef struke crno-belih.

Takođe, trener Partizana istakao je da će kapitensku dužnost posle odlaska Saše Zdjelara preuzeti Slobodan Urošević, dok će mu rezerva biti Bibras Natho.

Komentari (0)

Sport