Fudbal

Partizan počinje kvalifikacije za Ligu Evrope: Crno-beli veruju u pobedu protiv AEK-a

Komentari

Autor: Euronews

04/08/2022

-

09:27

Partizan počinje kvalifikacije za Ligu Evrope: Crno-beli veruju u pobedu protiv AEK-a
Partizan počinje kvalifikacije za Ligu Evrope: Crno-beli veruju u pobedu protiv AEK-a - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Evropski debi ove sezone fudbaleri Partizana imaće od 18.00 časova u Larnaki, gde ih u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope očekuje duel protiv ekipe AEK-a.

Crno-beli nisu najbolje krenuli u domaćem prvenstvu, u prva četiri kola ostvarili su samo jednu pobedu, dva remija i jedan poraz, pa igrači trenera Ilije Stolice žele na evropskoj sceni da poprave utisak.

Uslovi koji ih očekuju na Kipru neće biti ni malo prijatni, budući da se u vreme odigravanja susreta predviđa temperatura od 33 stepena, ali svi u taboru crno-belih veruju u uspeh.

"Evropa je jako važna za naš klub. Imamo želju da startujemo kvalitetno i dobro od prve utakmice. Protivnik na svom terenu postiže dobre rezultate u kontinuitetu, a mi u Mozzart bet Superligi nismo startovali onako kako smo želeli. I baš zbog toga, želimo da večeras u Larnaki okrenemo momentum na našu stranu. Zaslužili smo da se stvari okrenu nabolje. Vlaga hoće biti važan faktor, ne olakšava posao, ali moramo da se adaptiramo na to što pre i da uspostavimo našu igru", poručio je uoči ovog meča Stolica i dodao:

"Svi verujemo da je ovaj dvomeč prekretnica. Mislim da ćemo energiju posle loših rezultata kanalisati na pravi način. Klubu je prioritet grupno takmičenje, ali imamo drugu šansu u Ligi konferencija. To nas ne opušta, ova grupa momaka ima veliku želju da pokaže kvalitet i vrednost".

Ulog u ovoj utakmici jeste veliki, ali na ruku ekspediciji Parnog valjka ide činjenica da se revanš igra za sedam dana u Beogradu, gde će uz podršku sa tribina sve biti mnogo lakše.

"Uslovi za igru će biti teški, ali hoćemo da pružimo maksimum i donesemo u Beograd što bolji rezultat. Uvek smo bili najbolji kad je teško, nadam se da će i sad tako biti. Gledali smo AEK, upoznati smo sa njihovim kvalitetima, međutim, bitna je naša igra", ističe iskusni Ljubomir Fejsa.

Komentari (0)

Sport