Fudbal

Stolica posle poraza Partizana od AEK-a: Prvih pola sata meča su naš putokaz

Komentari

Autor: Tanjug

04/08/2022

-

22:57

Stolica posle poraza Partizana od AEK-a: Prvih pola sata meča su naš putokaz
Stolica posle poraza Partizana od AEK-a: Prvih pola sata meča su naš putokaz - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana izgubili su u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

AEK je u Larnaki pobedio rezultatom 2:1.

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica izjavio je da recept za prolaz u plej-of leži u prvih pola sata meča na Kipru u kom su crno-beli bili bolji rival.

"Pokazali smo u prvom delu meča da držimo kontrolu, što smo i želeli. Nažalost, desila se situacija kod ta oba prekida. To je nešto što ne sme da nam se događa na ovom nivou fudbala. Nismo imali ni sreće kod prečke Rikarda, a imali smo i nekoliko šansi na 1:0 da povećamo prednost. Domaći tim je ipak bolje adaptiran na ove vremenske uslove. Prvih pola sata je naš putokaz i tako ćemo se spremati i za revanš", izjavio je Stolica na konferenciji za medije posle utakmice.

Trener crno-belih koji je tokom nedelje već izbegao smenu, poručio je da dobro zna šta se očekuje od trenera koji vodi Partizan i fudbalera koji nose crno-beli dres.

"Jasno je da svako od nas zna koje su naše obaveze u Partizanu. Važno je i to da prolazimo kroz veliku tranziciju, ogroman je broj odlazaka i dolazaka. Neke stvari traže vreme. Nažalost, neki igrači koji su uigravani u Sloveniji, otišli su. Nismo ni blizu rezultata koje Partizan mora da ima. Verujem u ove momke, a trebaju nam i pojačanja pošto nas čeka ogroman broj mečeva u nastavku jeseni. Ne smemo da klonemo duhom, već moramo da prionemo na posao. Već na seldećem meču pokušaćemo da pobedimo AEK", rekao je strateg viceprvaka Srbije.

Stolica se osvrnuo i na teške uslove za igru na Kipru.

"Imali smo zahtev da igramo u 21 čas, ali domaćin ipak ima pravo da izabere kada će utakmica biti odigrana. Verujem da pred našim navijačima možemo do pobede uprkos svim lošim dešavanjima", istakao je Stolica.

Komentari (0)

Sport