Fudbal

Partizanovih ključnih 90 minuta za jesen u Evropi: AEK nije kvalitetnija ekipa

Komentari

Autor: Euronews

11/08/2022

-

09:20

Partizanovih ključnih 90 minuta za jesen u Evropi: AEK nije kvalitetnija ekipa
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan večeras u Humskoj igra ključni meč za jesen u Evropi. AEK je u Larnaki slavio 2:1 posle preokreta, ali nema sumnje da je srpski vicešampion kvalitetniji tim i ako bude iskazao sav potencijal može da nadoknadi prednost gostiju sa KIpra (21.00, TV Arena Premium 1) i obezbedi plasman u plej-of Lige Evrope (dvomeč protiv Dnjepra), a ujedno osigura grupnu fazu Lige konferencija.

Posle poraza pre sedam dana, trener Ilija Stolica je odmah rekao da je prvih pola sata na meču, kada su i poveli golom Meniga, model igre kome se stremi, a isto tako odbrana defanzivnih prekida (primljena dva gola posle njih) nešto na čemu se mora raditi korekcija.

Zato je i jedna od dilema trenera Stolice bila vezana za poziciju drugog štopera uz Igora Vujačića. Tek oporavljeni Svetozar Marković je brži, jači na lopti, dok je Siniša Saničanin i zbog visine bolji za prekide. Poslednej pojačanje, napadač Andrija Pavlović zbog povrede preskače i revanš meč.

 

 

"Očekuje nas drugo poluvreme, revanš sa kvalitetnom i dobrom ekipom koja nas je pobedila u prvoj utakmici. Možemo da eliminišemo ekipu AEK, to je cilj svih nas za sutrašnju utakmicu. Siguran sam da nam je preko potrebna podrška naših navijača. Moramo da ih vratimo kvalitetnim igrama i dobrim odnosom. Rezultat nas nije ispratio i naravno da navijači nisu zadovoljni. Ja sam ovde da se posvetim tome da to preokrenemo. Bez navijača mi ne možemo da uradimo ništa'', rekao je Stolica na konferenciji za medije.

Očekuje se da držanje veznog reda šef struke Partizana poveri iskusnom Ljubomiru Fejsi i Patriku Andradeu, koji je od dolaska u redove crno-belih jedan od igrača koji pruža najkvalitetnije partije. 

Ipak, mnogo će zavisiti od Fejse čije iskustvo može u velikoj meri da doprinese beogradskom timu. Poznato je o kakvom se igraču radi i kakve su njegove karakteristike, ali njegov doprinos nije samo fudbalski, već timu mnogo znači i na psihičkom planu:

"Utakmica će biti teška, ali ako mi to dozvolimo, ali nadam se da mi to nećemo dozvoliti. Bolja smo ekipa od njih, jedva čekamo da počne utakmica i da je završimo kako mi želimo. Atmosfera je dobra, svi smo svesni šta nas očekuje. Znamo da je pritisak, da je bitna utakmica. Svi smo spremni i iščekujemo taj bitan meč"

Ispred njih bi trebalo da startuje Natho, kako bi svojim pasovima proigravao brzonogog Meniga i Dijabatea po bokovima, a zašto ne i Rikarda, čije se buđenje već neko vreme očekuje.

Potencijalni sastav Partizana:

Partizan (4-2-3-1): Popović – Filipović (Živković), Marković, Vujačić, Urošević – Fejsa, Andrade - Menig, Natho, Dijabate – Rikardo.

Revanš mečevi 3. kola Lige Evrope

Utorak

(1:3) Škupi - Šamrok 1:2 (0:0)
/Adetunđi 90+4 - Gafni 65, Emaku 85/

Četvrtak

(2:0) HJK Helsinki - Maribor 18.00

(0:3) Slovačko - Fenerbahče 19.00

(2:0) Cirih - Linfild 19.00

(0:3) Didelanž - Malme 20.00

(1:1) Slovan - Olimpijakos 20.30

(1:2) Partizan - AEK Larnaka 21.00

Parovi plej-ofa Lige Evrope

Dnjepar - AEK/Partizan

Gent - Omonija 

Austrija Beč - Fenerbahče/Slovačko

Linfild/Cirih - Harts

Maribor/HJK - Silkeborg

Malme/Didelanž - Sivas

Ferencvaroš - Šamrok

Apolon - Olimpijakos/Slovan

Pjunik - Šerif

Ludogorec - Žalgiris

Mečevi su na programu 18. i 25. avgusta

Komentari (0)

Sport