Fudbal

Crno-beli nisu uspeli: Partizanov napredak u igri nedovoljan za prolaz

Komentari

Autor: Euronews

11/08/2022

-

22:54 >> 23:04

Crno-beli nisu uspeli: Partizanov napredak u igri nedovoljan za prolaz
Crno-beli nisu uspeli: Partizanov napredak u igri nedovoljan za prolaz - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Iako su odigrali mnogo bolji meč nego na Kipru, fudbaleri Partizana su eliminisani iz kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su na svom terenu remizirali sa AEK-om rezultatom 2:2 (3:4 ukupno). To znači da će crno-beli svoju šansu tražiti u kvalifikacijama za Ligu konferencija, gde će se sastati sa Levskim.

Dobro su otvorili meč izabranici Ilije Stolice, ali do vodećeg gola nismo videli neku ozbiljniju šansu. Dakle, prvu ozbiljnu priliku Partizan je i pretvorio u vođstvo. Igrao se 24. minut kada je Fuseni Dijabate odlično video gde se nalazi Rikardo Gomeš i poslao mu sjajnu loptu, a napadač je bez mnogo problema prosledio u mrežu.

Nije ni čudo što su baš ova dva fudbalera bili direktni učesnici u oba gola, pošto su upravo oni na leđima nosili Partizan tokom cele utakmice.

Prvo poluvreme je proteklo u znaki crno-belih boja i delovalo je će tečna igra Partizana biti sve bolja i bolja kako vreme prolazi, međutim nije bilo. Loš start drugog dela iskoristio je AEK kada je u 51. minutu došao do izjednačenja. Adam Đurču je sa levog boka poslao loptu pred peterac domaćina, gde je nespretnom reakcijom Svetozar Marković skrenuo loptu u sopstvenu mrežu.

Partizan je jasno bio u blagom padu, ali onda je ponovo na scenu stupio tandem Dijabate - Rikardo. Brzonogi krilni napadač je u 54. minutu fantastično probio po desnom boku, gde je nekoliko puta zalomio svog čuvara i poslao dobar centaršut ka Rikardu, koji se izvio i glavom ponovo poslao loptu iza golmana Kenana Pirića. Bio je to najbolji mogući odgovor Partizana.

Međutim, baš kada je to najmanje trebalo da se desi, Imad Faraž je izveo pravu magiju i ponovo sveo rezultat na nerešeno. Samo tri minuta posle drugog gola crno-belih, do njega su došli i gosti kada je pomenuti Francuz napravio fantastičan solo prodor u kom se oslobodio četvorice igrača Partizana i odličnim udarcem savladao golmana Aleksandra Popovića.

Nakon toga se igra malo primirila, iako su oba tima i zadržala agresivnost. Najbliži golu Partizan je bio u 76. minutu kada je Kvinsi Menig pokušao levom nogom sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio stativu nakog čega se lopta odbila van igre.

Crno-beli su definitivno u oba dvomeča bili kvalitetniji rival, ali nedostajalo je ''ono nešto'' kako bi se došlo do plej-ofa Lige Evrope, gde će se naći kiparski tim. Ipak, ostaje im borba za Ligu konferencija, gde imaju imperativ ulaska.

PARTIZAN (4-1-4-1): Popović – Filipović, Vujačić, Marković, Urošević – Fejsa - Dijabate, Andrade, Natho (od 64. Jović), Menig (od 79. Lutovac) - Rikardo.

AEK (4-2-3-1): Pirić - Rosales, Miličević, Tomović, Englezu (od 66. Kasado) - Ojer, Gustavo - Faraj, Altman (od 79. Mamas), Đurčo (od 66. Gama) - Lopes (od 79. Olatundži)

Uživo (Partizan - AEK 2:2):

85' Odlična šansa za koju se izborio Aleksandar Lutovac! Odlično je pokušao bek domaće ekipe, ali je golman Pirić bio dobro postavljen i zaustavio je taj pokušaj.

76' Stativa Meniga... Nije imao sreće Partizan prilikom šuta Holanđanina, koji je gađao slabijom levom nogom, ali je pogodio samo okvir gola.

73' Trenutno loš period za obe ekipe, i dalje su agresivni i jedni i drugi, ali kako vreme prolazi sve je manje jasnih i tačnih dodavanja.

65' Dobar pokušaj Rikarda sa nekih 20 metara od protivničkog gola, ali je golman bio dobro postavljen i nije imao mnogo problema da uhvati loptu.

57' Gol! Faraž postiže vrlo efektan pogodak. Predriblao je četvoricu igrača Partizana, a potom sa ivice šesnaesterca odlično šutirao i ponovo doneo izjednačenje svom timu.

54' GOOOOOOL! Sjajna reakcija Rikarda! Dijabate je fantastično našao prostora i centrirao sa desnog boka, a potom uposlio svog napadača koji glavom šalje loptu u mrežu.

51' Gol! Svetozar Marković je zatresao sopstvenu mrežu. Loš početak drugog dela za crno-bele, gosti diktiraju do tempa i relativno lako dolaze do pogotka. Đurčo je ubacio loptu a Marković je nespretnom reakcijom postigao autogol.

46' Drugo poluvreme je počelo, prvi napad je imao AEK, ali je Lopes loše zahvatio loptu glavom i ona je završila u gol autu.

Prema zvaničnim podacima klubama, na tribinama se trenutno nalazi blizu hiljada ljudi (10.802).

poluvreme

45' Oba tima oprezna pred zvižduk za kraj prvog dela, AEK polako hvata ritam, ali i dalje bezopasan po gol domaćina.

41' Ulazimo u završnicu prvog poluvremena, idealno vreme za dati, a najgore za primiti gol.

34' Partizan diktira tempo i trenutno je bolji rival na terenu. Ipak, svestan je Stolica da ne treba žuriti, već na miru čekati drugi pogodak.

28' Odličan prodor je napravio strelac prvog gola, kada je oboren ispred protivničkog šesnaesterca. Delovalo je da će crno-beli imati priliku iz slobodnog udarca, međutim sudija Sančez nije dosudio prekršaj.

24' GOOOOOOL! Rikardo je strelac! Dijabate je iskoristio smušenost protivničke odbrane i došao do lopte, a potom pronašao Rikarda koji se odlično snašao i rutinski pogodio za vođstvo crno-belih.

16' Svetozar Marković je napravio grub prekršaj na svojoj polovini, ali je ipak prošao samo sa upozorenjem od strane sudije Sančeza.

10' Dijabate se lepo snašao na desnom boku, a potom probio i šutirao. Ipak, izblokiran je i Partizan je dobio drugi korner.

5' Kiprani su napravili dobar i opasan napad, ali se požrtvovani Dijabate vratio i sprečio nešto ozbiljnije.

1' Meč je počeo, početni udarac sa centra izveli su domaćini i odmah krenuli u napad. Vujačić je poslao dijagonalu ka Meningu i crno-beli su zaradili ubacivanje iz auta.

Sastavi:

PARTIZAN (4-1-4-1): Popović – Filipović, Vujačić, Marković, Urošević – Fejsa - Dijabate, Andrade, Natho, Menig - Rikardo 

rezerve: Lukač, Stevanović, Ilić, Saničanin, Šehović, Baždar, Žoivković, Terzić, Belić, Jović, Petković, Lutovac.

AEK (4-2-3-1): Pirić - Rosales, Miličević, Tomović, Englezu - Ojer, Gustavo - Faraj, Altman, Đurčo - Lopes

rezerve: Tumpas, Stilijanidis, Gonzales, Kasado, Bruno Gama, Romo Perez, Tričkovski, Olatudži, Noum, Bates, Mamas.

Sudija: Hose Marija Sančez (Španija)

Nema sumnje da je srpski vicešampion kvalitetniji tim i ako bude iskazao sav potencijal može da nadoknadi prednost gostiju i obezbedi plasman u plej-of Lige Evrope (dvomeč protiv Dnjepra), a ujedno osigura grupnu fazu Lige konferencija.

Posle poraza pre sedam dana, trener Ilija Stolica je odmah rekao da je prvih pola sata na meču, kada su i poveli golom Meniga, model igre kome se stremi, a isto tako odbrana defanzivnih prekida (primljena dva gola posle njih) nešto na čemu se mora raditi korekcija.

"Očekuje nas drugo poluvreme, revanš sa kvalitetnom i dobrom ekipom koja nas je pobedila u prvoj utakmici. Možemo da eliminišemo ekipu AEK, to je cilj svih nas za sutrašnju utakmicu. Siguran sam da nam je preko potrebna podrška naših navijača. Moramo da ih vratimo kvalitetnim igrama i dobrim odnosom. Rezultat nas nije ispratio i naravno da navijači nisu zadovoljni. Ja sam ovde da se posvetim tome da to preokrenemo. Bez navijača mi ne možemo da uradimo ništa'', rekao je Stolica na konferenciji za medije.

 

Komentari (0)

Sport