Fudbal

Partizan i dalje čeka rivala: Levski traži poništavanje revanša sa Hamrunom

Komentari

Autor: Euronews

13/08/2022

-

12:38

Partizan i dalje čeka rivala: Levski traži poništavanje revanša sa Hamrunom
Partizan i dalje čeka rivala: Levski traži poništavanje revanša sa Hamrunom - Copyright Twitter/Metodi_Shumanov

veličina teksta

Aa Aa

Hamrun je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije izbacio bugarski Levski i tako zakazao dvomeč sa Partizanom u plej-ofu. Ipak, postoji verovatnoća da se druga utakmica malteškog i bugarskog kluba ponovi, jer je poraženi uputio žalbu UEFI.

Naime, u pitanju je jasna greška sudije Ištvana Kovača prilikom drugog pogotka Hamruna, kada je Brazilac Dodo bio uveliko na polovini rivala pre izvođenja lopte sa centra. Kasnije je upravo on asistirao za pogodak, što su čelnici Levskog primetili i zatražili da se utakmica ponovi:

 

 

''Obaveštavamo vas da smo u petak, dakle 24 sata posle utakmice, poslali zahtev da se revanš meč sa Hamrunom ponovi. Videli smo grubo kršenje pravila fudbalske igre, koje sudijska trojka nije evidentirala. Sve je to uticalo da meč ode u produžetak'', piše u saopšenju kluba.

Da podsetimo, Partizan je ispao iz kvalifikacija za Ligu Evrope od AEK-a iz Larnake ukupnim rezultatom 4:3, te će se u plej-ofu za Ligu konferencija sastati sa pobednikom iz pomenutog dvomeča. Ukoliko UEFA donese odluku da se meč ne ponovi, igraće protiv Hamruna, ukoliko ne, sačekaće pobednika ponovljenog meča.

Komentari (0)

Sport