Fudbal

Jović strelac u pobedi Fiorentine, Sergej asistirao za trijumf Lacija

Komentari

Autor: Euronews

14/08/2022

-

21:02

Jović strelac u pobedi Fiorentine, Sergej asistirao za trijumf Lacija
Luka Jović - Copyright Tanjug/(Fabrizio Corradetti/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Fiorentina je sezonu u Serije A otvorila pobedom protiv Kremonezea rezultatom 3:2, prvenac u ljubičastom dresu postigao je Luka Jović.

Do tri boda domaćin je stigao u 5. minutu nadoknade neobičnim pogotkom kome je kumovao golman gostiju Andrej Radu. Sa leve strane Rolando Madragora je uputio centaršut u suprotan ugao gola, Radu je uhvatio loptu i potom je uneo u mrežu. Rumunski golman je mogao da izraste u junaka meča nakon nekoliko sjajnih intervencija, kiks u finišu dodelio mu je epitet tragičara.    

Imao je tim iz Firence vođstvo od 2:0 i igrača više od 44. minuta kada je isključen Eskalante, međutim, gosti se nisu predavali i nastavku stigli do izjednačenja.

Đakomo Bonaventura je u 16. minutu načeo mrežu gostiju, a u 34. minutu u strelce se upisao Luka Jović. Prihvatio je loptu, oslobodio se čuvara stvorio sebi prostora za šut i zatresao mrežu.

Gosti se nisu predavali u 68. minutu Bonajuti je pokušao direktno iz kornera da iznenadi golmana Golinija, koji je izvadio loptu sa gol linije, a kapiten gostiju Bjanketi ugurao u mrežu za 2:2.

Fiorentina je svim snagama krenula na pobedu u finišu meča, dve šanse u nadoknadi imao je i Nikola Milenković, na kraju, uz veliku pomoć golmana Kremonezea,  Fiorentina je stigla do pobede.

Na premijeri bodove je osvojio i Lacio protiv Bolonje, slavio je sa 2:1, asistent kod pobedonosnog pogotka bio je Sergej Milinković-Savić.
Arnautović je iz jedanesterca doneo vođstvo gostima, De Selvestri autogolom izjednačio na 1:1, a Ćiro Imobile, najbolji strelac Skudeta u minuloj sezoni na dodavanje Milinković Savića doneo trijumf Rimljanima.

Komentari (0)

Sport