Fudbal

Luka Jović je pravi "kiler": Pohvale za srpskog napadača posle debija za Fiorentinu

Komentari

Autor: Euronews

15/08/2022

-

08:47

Luka Jović je pravi "kiler": Pohvale za srpskog napadača posle debija za Fiorentinu
Jović - Copyright Tanjug/Fabrizio Corradetti/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ako se po jutru dan poznaje, Luka Jović je pronašao svojh tim. Tamo gde je stao Dušan Vlahović nastavioje njegov kolega iz selekcije Srbije, pa je golom, ali i dobrom igrom u polju doprineo pobedi Fiorentine protiv Kremonezea na startu Serije "A".

Italijanski mediji ističu da je "Fiorentina našla novog kilera", napadača koji je uvek opasan po gol, ali koji u ovoj igri koju forsira trener Vinćenco Italijano može mnogo. Koliko mnogo, pokazaće vreme.

U mnogim medijima je dobio "sedmicu" i proglašen je igračem utakmice, bez obzira što je golman Kremonezea Roko na kraju častio "ljubičaste" sa tri boda.

"Najiščekivaniji čovek nije izneverio. Postigao je gol na debiju, pokazao je da je pravi napadać: okrenuo se u zoni, fintirao defanzivca i loptu plasirao u dalji ugao. Ako se po jutru dan poznaje...", komentar je za njegov učinak.

 

 

Trener Vinćenco Italijano ga je držao na terenu 90 minuta bez obzira što još nije 100 odsto spreman.

"Odigrao je odlično prvo poluvreme, odlučio sam da ga držim na terenu da bi nastavio da mu dajem punu minutažu i poboljšavam njegovu fizičku spremu jer još nije 100 odsto. Srećan sam, napadač mora da postiže golove, odlično je radio na terenu. Mogao je da postigne dva-tri pogotka, međutim, očekivao sam njegov fizički pad kako se meč bližio kraju. Sada nam sledi Tvente, videćemo kako će se ko oporaviti", istakao je Italijano.

Komentari (0)

Sport