Fudbal

Španija goleadom do drugog mesta u grupi, Švedska posle drame do prvog, a ovaj epilog odgovara i Ukrajini

Komentari

Autor: Euronews

23/06/2021

-

19:56 >> 20:06

Španija goleadom do drugog mesta u grupi, Švedska posle drame do prvog, a ovaj epilog odgovara i Ukrajini
Španija goleadom do drugog mesta u grupi, Švedska posle drame do prvog, a ovaj epilog odgovara i Ukrajini - Copyright Tanjug AP/Julio Munoz

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentativci Španije i Švedske obezbedili su prolaz u nastavak Evropskog prvenstva. "Crvena furija" je ubedljvio savladala Slovačku 5:0 (2:0), dok je tim sa severa Evrope bio bolji od Poljske 3:2 (1:0).

Fudbaleri Španije su se propisno ispromašivali u prvih pola sata meča, mrežu rivala čak nisu uspeli da zatresu ni sa bele tačke, budući da je Martin Dubravka odbranio šut Alvara Morate u 12. minutu. Bio je u tih prvih pola časa igre čuvar mreže Njukasla najbolji igrač na terenu, a onda je napravio ogromnu grešku i dozvolio rivalu da povede.

Šutirao je Pablo Sarabija, lopta se odbila od prečke, a Dubravka ju je bukvalno smečovao u svoju mrežu i Španci su stigli do zasluženog vođstva. Nešto kasnije, "jedinica" Slovačke je napravila i drugu grešku posle koje je rival duplirao prednost i praktično rešio pitanje pobednika.

Mada, imali su Slovaci i tada šansu da nastave takmičenje, ali su do kraja meča primili još tri gola, od koji je jedan zapravo autogol Jurija Kucke i dozvolili sebi pravo poniženje, a to ih je na kraju koštalo plasmana u narednu rundu takmičenja.

Meč u Sankt Peterburgu bio je daleko neizvesniji nego onaj u Sevilji, a na kraju je završen trijumfom Švedske i to posle vrlo dramatične završnice. Igrači sa severa Evrope su posle sat vremena igre imali dva gola prednosti, onda je Robert Levandovski preuzeo stvari i svoje ruke i doneo izjednačenje, da bi Viktor Kleson u četvrtom minutu nadoknade doneo pobedu svom timu.

Ovakav epilog u grupi E ide na ruke i selekciji Ukrajine koja je tako obezbedila plasman u osminu finala takmičenja kao trećeplasirana ekipa u grupi C.

Komentari (0)

Sport