Fudbal

Preokret u Rimu: Napoli doneo čitav plen sa gostovanja Laciju

Komentari

Autor: Euronews

03/09/2022

-

22:33

Preokret u Rimu: Napoli doneo čitav plen sa gostovanja Laciju
Napoli - Copyright Tanjug/(AP Photo/Andrew Medichini)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Napolija pregrmeli su teško gostovanje Laciju, i nakon pet kola i dalje su neporaženi u Seriji A.

Iz Rima su doneli čitav plen, do trijumfa od 2:1 stigli su nakon preokreta. Lacio je bolje otvorio meč, udarac Zakanjija sa ivice šesnaesterca završio je u mreži gostiju - 1:0.

Napoli je žestoko uzvratio u finišu poluvremena, najpre je Kviča Kvaratskelija pogodio stativu posle sjajnog driblinga, a već u narednom napadu Min Jae Kim je iskoristio dobar centaršut Zjelinskog iz kornera i udarcem glavom pogodio mrežu - 1:1

Drugi deo počeo je terenskom inicijativom Napolija. Ređale su se šanse pred golom domaćina, u 47. minutu Politano je pokrenuo akciju, u prilici se našao Kvaratskelija, a golman Provedel dobro intervenisao.

Dva minuta kasnije još jedan opasan napad gostiju, Kvarataskelija je centrirao, udarac Zjelinskog glavom Provedel je sjanom reakcijom odbranio. Osimen je pogodio stativi,  a odmah potom sa desne strane asistirao Kvaratskeliji koji je iz peterca ciljao pored gola.

Prodor Osimena i šut po zemlji zaustavio je golman Lacija, a onda je u 61. minutu krenula nova akcija po desnoj strani.  Politano je proigrao Angisu ovaj je "zavrnuo" loptu u kazneni prostor na koju je natrčao Kvaratskelija i doneo vođstvo gostima - 2:1.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport