Fudbal

Pobedom možemo da se približimo plasmanu u eliminacionu fazu: Gordan Petrić optimista pred sutrašnji meč protiv Nice

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2022

-

12:32

Pobedom možemo da se približimo plasmanu u eliminacionu fazu: Gordan Petrić optimista pred sutrašnji meč protiv Nice
Gordan Petrić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Nice nisu u punoj snazi, niti su na nivou svog kvaliteta i to je nešto što bi Partizan sutra trebalo da iskoristi u meču 2. kola Lige konferencija (21, TV Arane 1 Premium), kaže trener Gordan Petrić.

Prema njegovim rečima francuska ekipa igr daeko slabije od onogakako je to činila prošle sezone, što bi s drue strane mogla da bud eopansost, jer je samopitanje vremema kad će da se "probude".

"Gledao sam tri utakmice Nice i u nekima mi se činilo da je Crvena zvezda bolji tim od njih, a onda sam pogledao drugo poluvreme protiv Keln,a gde su pokazali koliko su zaista kvalitetni. Oni kao da spavaju i čekaju da se probude. Igraju na mahove, po 20-15 minuta su usoreni, a onda renu jako i moraćemo da se prilagodimo tome", kaže Petrić uoči sustrašnjeg meča i dodaje:

"Želimo da ostvarimo dobar rezultat, a ukoliko u tome uspemo možemo da kažemo da smo blizu plasmana na proleće u Evropu. Jer, poslednje kolo nas očekuje  utakmica protiv ekipe Slovacko na našem stadionu, koja bi verovatno mogla da odlučuje o putniku u eliminacionu fazu i mislim da to možemo da ostvarimo".

Više od dve decenije Partizan nije pobedio klub iz "Lige petice", a Petrić misli da crno-beli ovoga puta mogu da sruše tu tradiciju.

"Verujem da to možemo da uradimo. Imamo kvalitet da prezimomo u Evropi, ali svidećmo kako će sve to izgledati sutra na terenu. Keln i Nica su za nijansu veći favoriti od Partizana za prolaz dalje, ali mi se borimo i verujemo da imamo kvalitet da srušimo tu tradiciju", rekao je Petrić.

Najbolji igrač partizana u psoelndje vreme je Fuseni Dijabate, koji je u češkoj pokazao koliko je kvalitet i od njega se i sutra očekuje da bud ejeadn od lidera protiv Nice.

"Francuski tim je je veoma kvalitetan, a mi treba da pokažemo karakter. Verujem da ćemo sutra imati sjajnu podršku sa tribina i da ćemo zajedno da ostvarimo dobar rezultat", ističe Dijabate.

Komentari (0)

Sport