Fudbal

Partizan bolji od Napretka: Vujačić potpisao sedmi uzastopni trijumf

Komentari

Autor: Euronews

20/10/2022

-

18:49

Partizan bolji od Napretka: Vujačić potpisao sedmi uzastopni trijumf
Partizan bolji od Napretka: Vujačić potpisao sedmi uzastopni trijumf - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je nastavio seriju pobeda u Mozzart bet Superligi, u odloženoj utakmici 5. kola pobeđen je Napredak 1:0 (1:0) pogotkom Igora Vujačića. Dobar dinamičan meč, obeležili su sigurna igra crno-belih, preciznost štopera Vujačića, nepogrešivost Traorea, ali i vrlo dobra partija golmana gostiju Nikole Petrića, koji je odbranio šest-sedam prilika napadačima domaćina. Kruševljani su pružili solidnu partiju u svim fazama, ne i u onoj najvažnijoj - ofanzivi.

Golman Napretka ponovo je blistao u Humskoj, kao i prošle godine kada je bio nesavladiv na golu Proletera. Branio je zicere Meniga, Rikarda Gomeša, skupio četiri odbrane pre nego što je Igor Vujačić u 31. minutu uradio ono što napadači nisu. Povratnu loptu Uroševića preciznim prizemnim udarcem sa 14 metara poslao je sam ugao, daleko od Petrića.

Crno-beli su kontrolisali meč, Kruševljani su praktično i teoretski mogli da priprete iz prekida što se i dogodilo u 37. minutu. Kerkez je šutirao glavom, lopta se odbila od stative, "prošetala" malo po liniji dok je nije ugrabio golman Popović, koji je pet minuta kasnije ukrotio i udarac Bojana Matića.

Nešto ofanzivnije je počeo Napredak, što je omogućilo domaćinu malo više prostora u kontrama, ali je ponovo Petrić čuvao taj mali zaostatak, braneći udarce Meniga i Traorea a dajući nadu saigračima da mogu možda i da iznenade. Igrali su gosti mnogo bolje u nastavku, pre svega su bolje kontrolisali loptu, međutim, nisu imali ideju kako da ugroze Popovića.

Moghao je Igor Vujačić i bolje da reaguje u 72. minutu i drugim golom reši pitanje pobednika. Mežutim, umesto šuta, a bio je usamljen na pet metara, odlučio se za asistenciju glavom i pogrešio jer je Petrić pročitao njegovu nameru.

Crno-beli su u poslednjih 20-tak minuta rutinski, uz dobru, koncentrisanu igru u defanzivi sačuvao minimalnu pobedu. Raritet meča je da je trener Gordan Petrić izvršio samo dve izmene, drugu u 87. minutu, a dobio je i žuti karton!

Komentari (0)

Sport