Fudbal

Partizan poražen od Nice: Crno-beli izgubili lidersku poziciju u grupi D

Komentari

Autor: Euronews

27/10/2022

-

17:30

Partizan poražen od Nice: Crno-beli izgubili lidersku poziciju u grupi D
Partizan poražen od Nice: Crno-beli izgubili lidersku poziciju u grupi D - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana izgubili su od Nice u 5. kolu Lige konferencija i time prepustili francuskom timu lidersku poziciju grupe D uoči poslednjih 90. minuta koje će odigrati sledećeg četvrtka protiv Slovackog u Humskoj bez prisustva publike - 1:2 (0:1).

Nije postavka igre trenera Gordana Petrića dala očekivan rezultat, čak bi se moglo reći da je šef stručnog štaba crno-belih pogrešio što je Kristijana Belića ostavio na klupi, a umesto njega priliku u startnom timu dao Ljubomiru Fejsi. Domaći tim je odmah zagospodario na sredini terena, dominirao je i diktiro tempo igre, a Bibras Natho nije bio na očekivanom nivou da umiri igru i poveže linije Partizana.

Ideja igrača srpskog vicešampiona je bila da se opredele na kontranapade, što se u dve situacije u prvih 45 minuta moglo da se isplati, ali su Rikardo Gomeš i Kvinsi Menig loše šutirali.

I onda, prvu priliku na utakmcii igrači domaćeg tima su pretvorili u prednost. Smušeno je interevenisala odbrana tima iz Humske, Ljubomir Fejsa je zakasnio i Pepe je spretno doneo prednost timu sa Azurne obale.

A isti onakav fudbal kakav se gledao u prvom poluvremenu viđen je i u nastavku meča, bez obzira što je pomenuti Fejsa ostao u svlačionici, a umesto njega zaigrao Kristijan belić. Opet nije bilo ideje u igri, nemoć je bila izražena, dok su domaći igrači pokazali mnogo više energije od gostiju iz Beograda. Upravo obrnuto od onoga što je viđeno u Humskoj.

Veći deo drugog poluvremen igrači u crno-belim dresovima su proveli ispred svog šesnaesterca pokušvajući da se odbrane, a onda je u 74. minutu Rikardo Gomeš iskoristio jedinu šansu u tom periodu igre i doneo izjednačenje koje je u tom trenutku ostavljalo Partizan na prvom mestu grupe D i garantovalo mu novo evropsko proleće.

Na žalost, već nakon tri minuta vraćena je prednost domaćih, koji su u tom trenutku imali mnogo sreće, jer je lopta nakon udarca Lemine pogodila Belića i završila iza leđa golmana Popovića.

Nakon vog poraza crno-beli zauzimaju 2. poziciju u grupi D i potrebno im je da pobede češki tim naredne nedelje kako bi se plasirali u eliminacioni deo Lige konferencija. Inače, meč Slovackog i Kelna je odloložen za sutra zbog loših vremenskih uslova.

Nica - Partizan 1:0 (1:0)

Stadion: Grand stadion Nica.

Gledalaca: 7.000.

Sudija: Ištvan Vad (Mađarska)

Nica: Butal, Atal, Rosario, Dante, Bard, Budaui, Lemina, Tiram, Pepe, Laborde, Brahimi.

Partizan: Popović, Živković, Marković, Vujačić, Urošević, Fejsa (od 46. Belić), Traore (od 61. Pavlović), Mening (od 71. Terzić), Natho, Dijabate (od 71. Lutovac), Rikardo.

II POLUVREME

77. MINUT - 2:1: Mnogo sreće za domaći tim. Lemina je šutirao, lopta se od bloka Kristijana Belića odbila iza leđa golmana Aleksandra Popovića.

 

 

74. MINUT - GOOOL 1:1: Partizan se vratio u meč, a strelac je Rikardo Gomeš koji je sjajno reagovao i sa 13-14 metara savladao golmana domaćih.

 

 

71. MINUT: Iz igre izlaze Dijabate i Menig, a menjaju ih Lutovac i Terzić. Pokušava Petrić nekako da prodrma ekipu.

61 MINUT: Gordan Petrić pravi još jendu izmenu. Izlazi Haminu Traore, a umesto njega je na terenu Andrija Pavlović što znači da Partizan ide po gol 

58. MINUT: Nova šansa za domaći tim, ali je Aleksandar Popović siguran posle šuta Laborde. Crno-beli ne mogu da se povežu u drugih 45. minuta.

53. MINUT: Ništa se nije promenilo u odnosu na prvo poluvreme. Domaći tim ima loptu u nogama, napada i pritiska, a crno-beli pokušavaju iz kontranapada. 

47. MINUT: Sreća za Partizan na startu drugog perioda igre. Laport je šutirao iz okreta, ali je pogodio stativu.

46. MINUT: Počelo je drugo poluvreme. Ovoga puta prvi napad imaju igrači domaćeg sastava. Trener Partizana Gordan Petrić u svlačionici je ostavi Ljubomira Fejsu, a umesto njega na terenu je Kristijan Belić.

I POLUVREME

Kraj poluvremena.

45. MINUT: Igra se još minut nadoknade vremena.

39: MINUT: Velika šansa za domaći tim, ali je Aleksandar Popović sjajno zaustavio šut Laporta.

36. MINUT: Prvi korner za Partizan. Kapiten Urošević je bio najviši u skoku, ali je šutirao neprecizno, pa su domaći igrači lako otklonili opasnost ispred svog gola.

33. MINUT: Dante šutira posle kornera sa leve strane, ali lopta odlazi daleko preko gola. 

29. MINUT 1:0: Iskoristio je Pepe smušenost u odbrani crno-belih i domaći tim je iz prve prave prilike stigao do prednosti.

 

 

27. MINUT: Nastavljaju igrači Nice da pritiskaju, pokušavaju da probiju odbranu crno-belih, ali kao da nemaju ideju kako da to urade, pa su i dalje bez šuta u okvir gola.

22. MINUT: Posed lopte je 70:30 u korist Nice, ali je srpski predstavnik mnogo konkretniji i opasniji rival.

19. MINUT: Prilika za Partizan i to iz kontranapada. Kvinsi Menig je povukao i šutirao malo pored gola. Crno-beli su opasniji u ovim trenucima. 

13. MINUT: Traore je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je bio neprecizan.

12. MINUT: Igrači francuskog tima su apsolutno dominantni, crno-beli se organizovano brane i traže eventualnu šansu iz kontranapada.

6. MINUT: Prvi korner za domaći tim, ali Živković interveniše. Fudbaleri Nice sve jače pritiskaju odbranu crno-belih.

1. MINUT: Utakmica je počela. Prvi sa centra su krenuli igrači Partizana

Remijem protiv Anortozisa na svom terenu (1:1) fudbaleri Partizana su prošle godine evropsko proleće obezbedili u poslednjem kolu Lige konferencija, a danas bi im protiv Nice (18.45, TV Arena 1 Premium) isti rezultat osigurao novi prolaz u eliminacionu fazu, samo ovoga puta kolo pre kraja grupne faze.

Crno-beli su na Azurnu obalu otputovali kao lideri grupe D sa osam osvojenih bodova, tri više od domaćina, odnosno četiri od Slovackog i Kelna koji se u isto vreme sastaju u Češkoj (TV Arena 2 Premium).

Prvi meč u Beogradu završen je 1:1, a strelci na toj utakmici su bili Džo Brajan u 2. i Fuseni Dijabate u 60. minutu, dok je Rikardo Gomeš u 70. minutu promašio veliku priliku za potpuni preokret crno-belih.

Trener tima iz Humske Gordan Petrić u Nici ne može da računa na povređene Aleksandra Filipovića i Patrika Andradea, koji nisu ni otputovali sa ekipom, dok su svi ostali igrači spremni da se bore za novo evropsko proleće.

"Cilj nam je plasman u eliminacionu fazu Lige konferencija i uošte nam nije važno da li ćemo to učiniti kao prvi ili drugi u grupi, ali želimo da taj posao završimo već večeras u Nici", kratko i jasno poručuje šef stručnog štaba srpskog vicešampiona.

Liga konferencija, 5. kolo

Nica - Partizan 2:1 (0:1)

Slovacko - Keln odloženo

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentari (0)

Sport