Fudbal

Totenhem i Ajntraht u nokaut fazi Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

01/11/2022

-

23:16 >> 23:27

Totenhem i Ajntraht u nokaut fazi Lige šampiona
Totenhem i Ajntraht u nokaut fazi Lige šampiona - Copyright Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Totenhema i Ajntrahta obezbedili su plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Londonski klub je posle preokreta slavio protiv Olimpik Marselja na "Velodromu sa 2:1 (0:1), dok su Nemci po identičnom scenariju savladali Sporting u Lisabonu sa 2:1 (0:1).

Iako su i Marselj i Sporting imali vođstvo na poluvremenu i praktično jednom nogom bili u narendoj fazi, nisu uspeli da ga sačuvaju, pa ćemo na proleće gledati portugalski klub u Ligi Evrope, dok će izabranici Igora Tudora imati priliku da se u potpunosti posvete domaćem prvenstvu.

Meč u Francuskoj, pored veoma važnog trijufma za Antonija Kontea, nosi i jedan veliki problem, a to je povreda jednog od najboljih igrača, Hjon Min Sona. Koreanac je teren moraod da napusti u 29. minutu, kada je zamenio Ives Bisuma.

Marselj je toko celog prvog dela bio daleko kvalitetniji i opasniji rival, pa je na pauzu potpuno zasluženo otišao sa 1:0. Naime, Žordan Veretu je odlično centrirao ka Mbembi, koji je u drugom minutu nadoknade glavom zatresao protivničku mrežu.

Međutim, u nastavku je Totenhem došao do preokreta. Najpre je Ivan Perišić centrirao ka Klemenu Lengleu, koji je na veliko iznenađenje ostavljen "na čuvanje" Ronžijeru, koji je znatno fizički slabiji i niži od francuskog štopera.

Pobedu i prvo mesto u grupi Totenhemu je doneo Pjer Emil Hejberg u petom minutu nadoknade, posle asistencije Harija Kejna.

Kao što smo već pomenuli, sličan scenario viđen je i na "Hoze Alvaladeu". Sporting je krajem prvog poluvremena, u 39. minutu, došao do prednosti preko Artuga Gomesa i delovalo je da ima situaciju pod kontrolom.

Ipak, u drugom delu su gosti pokazali koliko su opasni u došli su do preokreta. Igrao se 60. minut kada je lopta pogodila u ruku Sebastijana Koatesa, što je Slavko Vinčić primetio i pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Taiči Kamada i poravano rezultat.

Pobedu i plasman u narednu fazu Ajntrahtu je doneo Randal Kolo Muani u 72. minutu. Robusni napadač se fenomenalno snašao pred protivničkim golom i vrhunskom realizacijom rastužio navijače Sportinga.

Grupa G

Marselj - Totenhem 1:2 (1:0)
/Mbemba 45+2 - Lengle 54, Hejberg 90+5/

Sporting - Ajntraht 1:2 (1:0)
/Gomeš 39 - Kamada 62p, Muani 72/

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentari (0)

Sport