Fudbal

Crvena zvezda pod imperativom pobede protiv Monaka

Komentari

Autor: Euronews

03/11/2022

-

08:03

Crvena zvezda pod imperativom pobede protiv Monaka
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Došao je i taj dan za Crvenu zvezdu. Crveno-beli večeras na stadionu "Luj drugi" (18.45, TV Arena Premium 1) moraju da pobede Monako u poslednjem kolu Grupe "H" Lige Evrope kako bi sigurno igrali proleće u Evropi.

Ova rečenica "mora da pobedi" se ponavlja još od trijumfa nad Trabzonom, koji u svojim rukama drži i odgovor o sudbini Zvezde i takmičenju u kojem će igrati. Ako turski i srpski klub takmičenje završe sa istim brojem bodova, odlučivaće ukupna gol razlika i veći broj postignutih golova s obzirom na to da imaju identičan međusobni skor. U nekim kalkulacijama Zvezdu i poraz ostavlja na trećem mestu, ako Ferencvaroš, pobednik grupe pobedi Tranzon u Turskoj ubedljivije nego Monako srpski tim. Igra i remi, ako Trabzon izgubi...

"U se i u svoje kljuse", tako razmišlja Zvezda i želi trijumf u zemlji u kojoj nikad nije pobedila. Da, u sedam mečeva na tlu Francuske pet poraza i samo dva remija, od kojih je onaj prvi neuspeh protiv Meca 1998. doneo mnogo radosti posle izvođenja penala.

Navijači Zvezde pamte neverovatne utakmice i suze protiv Strazbura (2:2), a posle vođstva 2:0, pa protiv Bordoa (3:2), primljenim golom na kraju. Crveno-beli su bili blizu, nikad dovoljno dobri da osvoje Francusku.

U osmom poglavlju za Zvezdu situacija je nimalo ružičasta jer i Monako zna da ne sme da izgubi, a ruku na srce najkvalitetniji je tim iz grupe, ekipa je pravljna za Ligu šampiona.

SVI MEČEVI ZVEZDE U FRANCUSKOJ

29.09.1998 (Kup UEFA, 1. kolo)
Mec - CRVENA ZVEZDA 2:1 (3:4 p)

03.11.1998. (Kup UEFA, 2. kolo)
Lion - CRVENA ZVEZDA 3:2

28.09.1999. (Kup UEFA 1. kolo)

Monpelje - CRVENA ZVEZDA 2:2

14.12.2005. (Kup UEFA, grupa)
Strazbur - CRVENA ZVEZDA 2:2

25.08.2011. (Liga UEFA, kval.)
Ren - CRVENA ZVEZDA 4:0

30.08.2012. (Liga UEFA, kval.)

Bordo - CRVENA ZVEZDA 3:2

03.10.2018. (Liga šampiona, grupa)
PSŽ - CRVENA ZVEZDA 6:1

Dobra vest za trenera Crvene zvezde Miloša Milojevića je oporavak Sekua Sanoga. On je fit i ako bude mogao da pruži optimum doneće određeni balans na sredini terena, tako potreban za ovako zahtevan meč. Neće u dobrani biti Aleksandra Dragovića i to je hendikep, ali Milunović i Eraković su dovoljno dobro uigravani. Zvezdina defanziva imaće isti izgled kao u mečevima protiv Milana od pre nešto manje od dve godine.

Sreća je često bila na strani Francuza, ako se ona okrene, a Zvezda bude odigrala najbolji meč u sezoni, što podrazumeva ono što optimalno mogu Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, sve je otvoreno.

Holanđanin Serdar Gozibijik će suditi meč, a Crvena zvezda bi trebalo da igra u sastavu: Borjan - Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić - Sanogo, Kanga - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić.

Liga Evrope, šesto kolo

Grupa "H"

Monako - Crvena zvezda 18.45 (TV Arena Premium 1)

Trabzon - Ferencvaroš 18.45 (TV Arena Premium 2)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport