Fudbal

Selektor Francuske Dešam večaras u udarnom dnevniku TF1 objavljuje spisak za SP u Kataru

Komentari

Autor: Euronews

09/11/2022

-

09:02

Selektor Francuske Dešam večaras u udarnom dnevniku TF1 objavljuje spisak za SP u Kataru
Benzema - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Selektor Francuske Didije Dešam večeras će u 20 časova, na vestima državne televizije objaviti konačan spisak od 26 fudbalera za Mundijal u Kataru. Postala je već tradicija, kao što je to bilo za SP 2014. i 2018. godine, da selektori Francuske na udarnom dnevniku izdiktiraju završnu listu igrača za Svetska prvenstva.

Prema francuskim medijima, za sada je sigurno da će se na spisku naći ovih 19 fudbalera: golmani Loris (Totenhem) i Areola (Vest Hem), igrači Кlaus (Marsej), Pavar (Bajern), Кunde (Barselona), Saliba (Arsenal), Lukas Ernandez (Bajern), Teo Ernandez (Milano), Rabio (Juventus), Čuameni (Real Madrid), Fofana (Monako), Genduzi (Marsej), Mbape (PSŽ), Benzema (Real Madrid), Žiru (Milano), Grizman (Atletiko), Кoman (Bajern), Dembele (Barselona) i Nkunku (Lajpcig).

Ngolo Kante i Pol Pogba su povređeni, pa su otpali za Mundijal, a Dešam će sa saradnicima vagati za još tih sedam mesta u avionu za Katar. Golman Majk Menjan (Milan) se tek oporavio od povrede, još nije potpuno fit Kimpembe (PSŽ), na pragu završnog tuirnira su Konate, Upamekano, Badijašil, Mendi, Dinj...

U svakom slučaju, Dešam će večeras izdiktirati spisak koji može da se promeni do ponedeljka kada će biti potvrđene liste igrača svih selekcija. Doduše, FIFA je dala poslednji rok za promenu igrača 21. novembar. SP se igra od 20. novembra do 18. decembra.

Komentari (0)

Sport