Fudbal

Portugal slomio Ganu u nastavku, Kristijano Ronaldo ispisao istoriju

Komentari

Autor: Svetsko prvenstvo u Kataru Portugal Gana

24/11/2022

-

19:01

Portugal slomio Ganu u nastavku, Kristijano Ronaldo ispisao istoriju
Portugal - Copyright Tanjug/(AP Photo/Ariel Schalit)

veličina teksta

Aa Aa

Portugal je pobedom startovao na Svetskom prvenstvu u Kataru, u prvom kolu grupe H savladao je Ganu rezultatom 3:2 (0:0). 

Vodeći gol za pobednički tim postigao je Kristijano Ronaldo i ušao u istoriju kao prvi igrač koji se upisao u strelce na pet Mundijala.

U 65. minutu defanzivac Gane Mohamed Salisu nagazio je u kaznenom prostoru Ronalda koji je završio na zemlji. Dosuđen je jedanaesterac, najbolji igrač Portugala namestio je loptu na penalu, a potom je poslao u mrežu za svoj osmi pogodak na pet Mundijala.

Ubrzo je Andre Aju izjednačio na 1:1 posle lepe akcije Ganjana po levoj strani. Kudus je centrirao, lopta prošla kroz noge Pereiri, a na pravom mestu se našao iskusni Aju i poravnao na 1:1. 

Kratko je trajao nerešen rezultat, u 78. minutu Bruno Fernandeš je idelano asistirao, posalo loptu iza leđa desnom beku Gane, utrčao je Žoao Feliks i udarcem iskosa pored istračlog golmana Zikija doneo vođstvo.
Već u narednom napadu Bruno Fernandeš je proigrao Rafaela Leaa koji je pogodio suprotan ugao za  3:1.

Prvotimac Zvezde Osman Bukari dobio je šansu u nastavku u ekipi  Gane, na minut pre kraja, udarcem glavom posle centaršuta sa leve strane zatresao je mrežu i vratio rezultatsku neizvesnost. 

U 10. minutu nadoknade golman Portugala je pogrešio dok se spremao da ispuca loptu, prikrao se Injaki Vilijams i ukrao mu je, ali se okliznuo u odsudnom momentu i šansa za izjednačenjem je propala.

Grupa H, 1. kolo

Urugvaj - Južna Koreja 0:0

Portugal - Gana 3:2 (0:0)
/Ronaldo u 65 penal, Žoao Feliks 78, Rafael Leao 80 - Aju u 73, Bukari 89/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport