Fudbal

"Orlovima" igra samo pobeda ukoliko Kamerun ne slavi ubedljivije

Komentari

Autor: Euronews

02/12/2022

-

08:00

"Orlovima" igra samo pobeda ukoliko Kamerun ne slavi ubedljivije
"Orlovima" igra samo pobeda ukoliko Kamerun ne slavi ubedljivije - Copyright Tanjug/(AP Photo/Natacha Pisarenko)

veličina teksta

Aa Aa

Dan raspleta u Grupi G na Mundijalu može doneti čak i senzacionalni rasplet ukoliko Brazil izgubi od Kameruna. Kalkulacija ima mnogo.

Da počnemo od Brazila. Sa dve pobede su suvereni lideri koji su obezbedili nokaut fazu, ali će sigurno ostati na čelu samo ako ne izgube od Kameruna. Ako se dogodi iznenađenje, Brazilcima će prvo mesto zavisiti od ishoda meča Švajcarska - Srbija. Minimalna pobeda "sajdžija" ostaviće ih na prvom mestu, ali dva gola razlike odvodi "selesao" na drugo mesto i duel sa pobednikom grupe H.

Švajcarska sigurno ide dalje ako pobedi Srbiju, a bod im može i ne mora biti dovoljan. Sa bodom "sajdžije" ostaju drugoplasirani samo ako Kamerun ne pobedi Brazil dva gola razlike. Čak i minimalac Kamerunu donosi osminu finala u slučaju da Švajcarska remizira sa Srbijom (0:0, 1:1 ili 2:2), odnosno ako na kraju budu imali više datih golova od "sajdžija".

Srbija ima gol razliku "minus dva" i prolazi dalje ako:

a) pobedi Švajcarsku, a Kamerun ne pobedi Brazil

b) pobedi Švajcarsku, Kamerun pobedi Brazil, a na kraju "orlovi" budu imali bolju gol razliku ili više postignutih golova od Kemeruna

Suštinski, činjenica da Brazil ne sme da potceni Kamerun, donosi Srbiji i Švajcarskoj veću sigurnost da u meču odluke pokušaju da se domognu osmine finala.

Grupa G, 3. kolo

Kamerun – Brazil / 20.00 TV Arena Premiun 2

Srbija – Švajcarska / 20.00 TV Arena Premium 1

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport