Fudbal

De La Fuente nasledio Luisa Enrikea na kormilu selekcije Španije

Komentari

Autor: Euronews

08/12/2022

-

13:52

De La Fuente nasledio Luisa Enrikea na kormilu selekcije Španije
De La Fuente nasledio Luisa Enrikea na kormilu selekcije Španije - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Španija se vratila sa Mundijala posle neuspeha u osmini finala i odmah je došlo do promene na klupi jer će Luisa Enrikea, kome je istekao ugovor, zameniti Luis De La Fuente, tvrdi ekskluzivno "Marka".

Predsednik FF Španije Rubijales nije ni razmišljao o drugim kandidatima, a pominjao se Roberto Martinez, koji je otišao sa klupe Belgije, nego je odmah odlučio da palicu preda u ruke tvorcu današnje generacije.

 

 

Iskusni 61-godišnji trener je od 2013. godine u španskom Savezu, vodio je pet godina omladinsku selekciju, a aktuelni je selektor mlade reprezentacije kao i selekcije do 23 godine. Osvajao je EP za omladince 2015. godine, zatim EP za mlade selekcije 2019. godine, kao i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pod njegovom rukom u mlađim selekcijama Španije razvijali su se Asensio, Sebaljos, Rodi, Unai Simon, Dani Olmo, Ojarzabal, Soler, na posletku Pedri, Gavi, Fati... Znači, većina aktuelnih igrača.

I neće De la Funte debitovati na klupi A selekcije, jer je 8. juna 2021. godine prinudno vodio ekipu protiv Litvanije i pobedio 4:0.

Nekadašnji levi bek Atletik Bilbaoa, Sevilje i Alavesa, trenersku karijeru započeo je 2000. godine na klupi Portugalete, vodio je Aureru, Bilbao Atletik i Alaves, pre nego što je 2013. godine postao uposlenik u španskom Savezu.

Komentari (0)

Sport