Fudbal

Dragan Džajić za Euronews Srbija: Mihajlović bio izuzetan sportista, rođeni je pobednik

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/12/2022

-

18:33

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Siniša Mihajlović bio je jedan izuzetan sportista, fudbaler i profesionalac, rekao je za Euronews Srbija počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić. Mihajlović je, kako je dodao, mnogo doprineo da Zvezda postane prvak Evrope i sveta, a pamtiće ga kao dobrog igrača i svog prijatelja.

"U Zvezdi je pod vođstvom Ljupka Petrovića igrao po levoj strani i tu je zaista bio onaj pravi igrač koji je u tom trenutku falio našem timu da ga kompletiramo i da taj tim može da računa na najveće uspehe, što se kasnije i ostvarilo. Učinak Sinišin je bio veoma značajan", rekao je Džajić.

Kako je dodao, teško je da neko sa ovih prostora može da ga oponaša i da igra na njegovom nivou.

"U fudbalu nikada ne znate, rađaju se novi igrači, dolaze mladi igrači, ali tu poziciju kako je on odigrao to je zaista odigrao maestralno. Sad kad bih vratio film u nazad i sve one utakmice koje smo igrali u Ligi šampiona i kada smo u Tokiju bili prvaci sveta, teško je da ga sa ovih prostora neko može da ga oponaša i da igra na njegovom nivou. Njegov učinak je bio zaista ogroman. Još jedna stvar koja gaje krasila - on je bio rođeni pobednik i nije voleo da gubi", rekao je Džajić.

Čuveni srpski fudbaler, reprezentativac Siniša Mihajlović, preminuo je u petak od posledica leukemije. Legendarni član generacije Crvene zvezde, koja je 1991. godine bila prvak Evrope, poslednje dve i po godine lečio se od opake bolest, u jednom trenutku stanje mu je bilo bolje, pa je nastavio trenerski posao u Bolonji, ali bolest se ponovo vratila i nije uspeo da dobije najvažniju bitku.

Fudbalski svet i poštovaoci proslavljenog fudbalera i trenera Siniše Mihajlović opraštaju se od njega nakon tužne vesti da je preminuo u 53. godini. Od slavnog fudbalera oprostila se i Crvena zvezda.

Fudbalski klub Crvena zvezda sa velikim žaljenjem obaveštava javnost da nas je veliki čovek i fudbalsko ime zauvek napustilo. U 53. godini života, preminuo je posle dugotrajne lavovske borbe sa opakom bolešću legendarni Zvezdin as Siniša Mihajlović. 

"Siniša Mihajlović, među svojim zvezdašima bio je poznat kao Miha. Generacije navijača su ga upamtile kao velikog čoveka, igrača i pre svega gospodina. Zadužio je veliki Miha kompletnu zvezdašku javnost onim što je uradio noseći dres Crvene zvezde, a to je osvojena titula evropskog i svetskog prvaka. 
 
"Zauvek će se pamtiti njegovi slobodnjaci, po kojima je i poznat kao Zvezdin bombarder i čovek koji je svojom levicom bio strah i trepet za sve golmane. Kada je stigao u Crvenu zvezdu ostvario je svoj dečački san, ali i na taj način usrećio sve zvezdaše koji su znali da se radi o igraču koji je rođeni pobednik. Jednostavno bilo je suđeno da Siniša Mihajlović bude deo najvećih uspeha u fudbalskoj klupskoj istoriji", navodi se između ostalog na sajtu Crvene zvezde.

Od legendarnog fudbalera oprostila se i premijerka Italije Đorđa Meloni.

"Borio si se kao lav na terenu i u životu. Bio si primer i ohrabrivao si mnoge koji se suočavaju sa bolešću. Opisivali su te kao čeličnog čoveka, a pokazao si da imaš veliko srce. Bio si i uvek ćeš biti pobednik", napisala je italijanska premijerka na društvenim mrežama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport