Fudbal

Meč za treće mesto na SP: Maroko i Hrvatska žele pobedu na kraju

Komentari

Autor: Euronews

17/12/2022

-

10:49

Meč za treće mesto na SP: Maroko i Hrvatska žele pobedu na kraju
Tanjug/AP/Thanassis Stavrakis - Copyright Tanjug/AP/Thanassis Stavrakis

veličina teksta

Aa Aa

Selekcije Hrvatske i Maroka učešće na Mundijalu u Kataru počele su međusobnim duelom u grupnoj fazi, a završiće ga borbom za treće mesto. Direktan prenos možete pratiti na TV Arena 1 Premium od 16 časova.

Iako su oba tima prilično potrošena kako fizički tako i na psihološkom planu nakon poraza u polufinalnim duelima od Argentine (0:3) odnosno Francuske (0:2), poslednji meč dočekuju izuzetno motivisani, sa ciljem da se sa turnira u Katara "ispišu" pobedom. 

Marokanci, kao i "kockasti", već su napravii ogroman uspeh ulaskom među četiri najbolja ekipe na svetskom prvenstvu. Reprezentacija Hrvatske je nastavila kontinuitet vrhunskih rezultata na Mundijalu nakon finala u Rusiji 2018. godine i poraza od Francuske (2:4), dok je Maroko prva afrička zemlja koja je stigla do polufinala u istoriji Svetskih prvenstava i predstavlja najprijatnije iznenađenje na turniru.

"Želimo pobedu, igrači razumeju da nije isto biti treći ili četvrti. Želimo da završimo Mundijal na najbolji mogući način", izjavio je selektor Maroka Valid Regragui uoči utakmice. 

U prvom meču u grupi F, utakmica je završena bez golova. Pred novi duel gde je ulog treće mesto na Mundijalu, bronazane medalje i nagrada od FIFA u iznosu od 27 miliona dolara, ekipe su u kadrovskim problemima.

Četvorica hrvatskih fudbalera preskočila su posljednji trening: Nikola Vlašić ima virus, dok su Dejan Lovren, Marcelo Brozović i Josip Juranović radili u teretani.

Desni bek Juranović neće biti u timu, očekuje se da ga zameni Josip Stanišić. Pod upitnikom je i vezista Brozović, ako ne bude spreman šansu čeka Lovro Majer, takođe je neizvestan nastup  napadača Vlašića.

Marokanci su se na turniru uzdali u čvrstu, skorio neprobojnu odbranu koja je prilično okrnjena nakon meča sa Francuskom. Selektor Valid Regragi je pred polufinalni duel izgubio defanzivca Najefa Aguerda zbog povrede, a zatim je sredinom prvog dela ostao i bez kapitena Romena Saisa, takođe bio je primoran da u nastavku zameni levog beka Nusaira Mazrauija koji nije mogao da nastavi igru. 

Komentari (0)

Sport