Fudbal

Poljska nije produžila ugovor selektoru Mihneviču uprkos plasmanu u nokaut fazu na Mundijalu

Komentari

Autor: Euronews

22/12/2022

-

15:13

Poljska nije produžila ugovor selektoru Mihneviču uprkos plasmanu u nokaut fazu na Mundijalu
Mihnevič - Copyright Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

veličina teksta

Aa Aa

Časlav Mihnevič neće više biti selektor Poljske. Iako je na Mundijalu u Kataru prošao grupnu fazu i ispao od vicešampiona Francuske u osmini finala, Savez je procenio da ne produži ugovor sa njih koji je važio do 31. decembra ove godine.

"Zahvaljujemo Mihneviču na 11 meseci rada kao selektor. Preuzeo je selekciju u teškom trenutku, uprkos svim okolnostima uspeo je da izbori plasman na Mundijal, a sačuvao je poziciju i u Ligi Nacija. U Kataru je uveo selekciju u nokat fazu posle 36 godina i zbog toga mu dugujemo zahvalnost", nahvalio je selektora predsednik saveza Cezari Kuleša.

 

 

Međutim, Kuleša kao i većina stručnjaka u zemlji zameraju selektoru na načinu igre (previše defanzivno), kao i atmosferi koju je stvorio u selekciji, posebno zbog novčanog bonusa od 50 miliona zlota za plasman u osminu finala SP. To mu je i predočio 14. decembra na neformalnom sastanku, a danas je posle sednice UO odlučeno da se potraži novi selektor.

Mihnevič je vodio tim na 13 mečeva, pet je dobio tri remizirao i pet izgubio, ali je napravio rezultat. Najveći kandidat da ga nasledi na klupi selekcije Poljske ima Macijel Skorža, koji ima potpisan predugovor sa japanskom Uravom Red Dajmonds za narednu sezonu.

Komentari (0)

Sport