Fudbal

Počinje bitka za Istanbul: PSŽ sa svim zvezdama dočekuje Bajern u osmini finala Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

14/02/2023

-

08:52 >> 09:21

Počinje bitka za Istanbul: PSŽ sa svim zvezdama dočekuje Bajern u osmini finala Lige šampiona
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pari sen Žermen i Bajern su dva pretendenta za trofej Lige šampiona, ali žreb je hteo da jedan od dva favorita da se nađu u velikom finalu 10. juna na stadionu "Ataturk" u Istanbulu završi takmičenje u osmini finala.

Parižani na neki način plaćaju ceh Mundijalu u Kataru, Lionel Mesi, ovenčan titulom, priključio se tek početkom januara, imao je problema sa povredom mišića. Bio je pod znakom pitanja za današnji susret na "Parku Prinčeva", ali se oporavio, kao i Kilijan Mbape, pa su se obijica našla među pozvanim igtačima za meč. Koliko mogu da pruže i da li će moći od početka na teren, zna samo trener Kristof Galtije. 

Posle poraza od Monaka u subotu tresla se svlačionica od svađe direktora Luisa Kamposa i Nejmara, ali brazilski as nije u tome video ništa problematično, već samo razmenu mišljenja.

"Posvađam se sa devojkom, pa nastavimo da živimo zajedno. Imali smo raspravu i žao mi je što je sve to izašlo u javnost jer je to interna stvar. Međutim, sve je to bilo u kontekstu pronalaženja rešenja. Mi se svi međusobno poštujemo. Nekad se ne slažemo, ali Pariz mora da pobeđuje u svakom meču i svaki neuspeh nam teško pada. Mi ćemo i danas nastaviti da se maksimalno borimo kao tim. Verujem u uspeh Pariza", istakao je Nejmar na konferenciji pred meč.

Galtije je u svom maniru imao ulogu "dobrog policajca", pa je o celoj situaciji posle Monaka rekao:

"Ponekad morate da pustite frustraciju da izađe iz vas. Svaki igrač je za sebe, različit je i na svoj način iskazuje osećanja. Oni imaju potrebu da kažu šta imaju, mi moramo da slušamo njih, ali i oni moraju da slušaju mene. Razgovraamo, slušam ja njih, oni mene i moramo da izbacimo frustraciju iz nas. Nadam se da smo se dobro pripremili za meč za Bajernom".

 

 

Bavarci su došli u Pariz bez sadija Manea, koji nije prošao fitnes test i sačekaće sa povratkom na teren. Trener Julijan Nagelsman je zadovoljan podizanjem forme cele ekipe.

"PSŽ je fantastičan tim, ali u fudbalu je sve moguće. Pretpostavili smo da će oni učiniti sve da Mesi i Mbape budu spremni za meč. Mi možemo Lea da čuvamo samo kao tim, da pokupšamo da presečemo dristribuciju lopte ka njemu, ali ka Nejmaru i Mbapeu. Rival ima mnogo talentovanih igrača, ali ja sam uveren da će samo performanse celog tima obiti odlučujuće za ishod. Bićemo hrabri, ovakvi mečevi vam daju ekstra motivaciju da budete najboilji što možete", istakao je Naglesman.

Ova dva tima odigrala su do sada osam mečeva u evrokupovima, Bavarci su slavili pet puta, Parižani tri puta. Sastali su se u finalu Lige šampiona 2020. godine i Bavarci su golom Kingsija Komana iz 59. minuta slavili 1:0.

Milan se vratio na evropsku mapu posle sušnih godina ponovo je u nokat fazi Lige šampiona i put do četvrtfinala vodi ih preko Totenhema. Kada je bio obavljen žreb, ni u Milani, ni u Totenhemu se nisu nadali da će prvi duel dočekati u ne baš sjajnom momentu.

Roso-neri su tek protiv Torina prekinuli neuspešan niz, igra je daleko od one šampionske od prošle sezone, odbrana je klimava, u napadu nedostaje onaj "vic" od Zlatana Ibrahimovića koji ne igra već osam meseci.

"Jasno je da smo i dalje daleko od našeg najboljeg nivoa, ne samo u psihološkom smislu. Ali bićemo spremni da odigramo najbolje što možemo", istakao je trener Milana Stefano Pioli.

Milan je do sada četiri puta igrao protiv Totenhema, dva puta u takmičarskim utakmicama (2011.) i dva puta na letnjim turnejama i nikad nije pobedio. Ima tri poraza i remi.

"Totenhem je u vrhu Premijer lige i bez obzira na neke kadrovske probleme ima kvalitetan igrački kadar. Uz to, znam da Konte u svaku ekipu usadi svoj mentalitet i filozofiju igre. Pokušaće da nametnu jak ritam, mi smo spremni na to. O Kejnu ne treba trošiti reči", nije se previpše bavio rivalom Pioli.

Milan ne može da računa na golmana Manjana, Benasera, Tomorija, Desta, Florencija i Zlatana Ibrahimovića, ali Konte ima mnogo više problema jer pored golmana Lorisa, neće imati nijednog iskusnijeg zadnjeg veznog. Rodrigo Betankur je pokidao ukršeni ligament kolena, Hojbjerg je suspendovan, a Iv Bisuma povređen. Engleski novinari pretpostavljaju da će Erik Dajer preuzeti tu ulogu jer su Skip i Pape Sar veoma mladi i bez iskustva.

"Skip i Sar su veoma mladi, ali mi im verujemo. Nama nedostaje konstantnost ove sezone, o tom stalno pričam sa igračima. Teško je ostati koncentrisan u svakom meču. Igranje pod pritiskom je dobro za neke igrače, a za neke ne. Radimo na tome. Moramo da učinimo tim otpornijim, ali postoje faktori koji su van naše kontrole, poput povreda važnih igrača. Zato, ako ciljate nbešto veliko morate da imate stabilnost, a ne uspone i padove. Želimo to da promenimo i meč u Milanu je možda dobar da neke stvari preokrenemo", istakao je Konte.

Liga šampiona, osmina finala

Utorak (14.02)

PSŽ - Bajern 21.00 (TV Arena Premium 1)

Milan - Totenhem 21.00 (TV Arena Premium 2)

Revanši 8. marta

Sreda (15.02)

Borusija D. - Čelsi 21.00 (TV Arena Premium 1)

Briž - Benfika 21.00 (TV Arena Premium 2)

Revanši 7. marta

Utorak (21.02)

Liverpul - Real Madrid 21.00

Ajntraht F. - Napoli 21.00

Revanši 15. marta

Sreda (22. 02)

Lajpcig - Mančester siti 21.00

Inter - Porto 21.00

Revanši 14. marta

Komentari (0)

Sport