Fudbal

Seltik slavio u 433. "Old Firm-u" i poneo trofej Liga kupa Škotske

Komentari

Autor: Euronews

26/02/2023

-

18:09

Seltik slavio u 433. "Old Firm-u" i poneo trofej Liga kupa Škotske
Seltik slavio u 433. "Old Firm-u" i poneo trofej Liga kupa Škotske - Copyright Tanjug/Andrew Milligan/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Goreo je "Hempden park", videli su navijači 433. duel Seltika i Rendžersa u svim takmičenjima, ali u 51. međusobsnom duelu u Liga kupu Škotske, slavili su "Kelti" 2:1 (1:0) i osvojili su 21. trofej u ovom takmičenju. I ovo 16. "Old Firm" finale Liga kupa Škotske bilo je uzbudljivo, borbeno, agresivno s tim da je sedmi trijumf Seltiku doneo junak, dvostruki strelac Japanac Kjogo Furhaši.

U meču, po tradiciji, visokog ritma Seltik i Renđžers odigrali su egal meč, s tim da je Seltik iskoristio svoje prilike, a veliki rival nije. Prvu veliku priliku su imali "rendžeri" preko Žote, da bi zatim Kjogo Furuhaši propustio dve prilike pre vodećeg gola. Igrao se 44. minut, kada je Tejlor centrirao po zemlji sa leve strane, Maeda je promašio ceo fudbal, ali je loptu sa dva metra u praznu mrežu ubacio durgi Japanac - Furuhaši.

Pokušao je Rendžers da se vrati u finale, Rajan Kent je u 50. minutu dobro šutirao i nije imao sreće jer je pogodio stativu, a odbitak Sakala iskosa nije uspeo da prosledi u praznu mrežu. Kako to obično biva u fudbalu, Seltik je u 56. minutu uvećao prednost, Hasabe je uposalio Furuhašija koji je uneo loptu u mrežu i tako postao junak "Kelta" u finalu.

Nije odustajao rendžers, Kolumbijac Morelos  je posle centaršuta Tavernijea uspeo sa pet metara da pošalje loptu u mrežu (64) i da vrati neizvesnost u finalu. Napadali su "rendžeri", Čolak je propustio jednu priliku za izjednačenje, a u samom finišu Seltik je preko Hakšabanovića mogao sve da reši, ali je Mekgergor odbranio njegov snažan prizemni udarac. Golman Rendžersa sprečio je goste da u nadoknadi postignu i treći gol.

Na kraju su Kelti stigli do 21. trofeja u Liga kupu Škotske, ali i do 163. pobede u "Old Formu" na 433 susreta. Rendžersu za utehu ostaje što i dalje ima prednost po osvojenim trofejima u ovom takmičenju (27), ali i blagu prednost u pobedama nad najvećim rivalom (168).

Komentari (0)

Sport