Fudbal

Danas startuje Superliga Srbije: Premijera na Banovom brdu, derbi Zvezde i Vojvodine

Komentari

Autor: Euronews

16/07/2021

-

10:41

Danas startuje Superliga Srbije: Premijera na Banovom brdu, derbi Zvezde i Vojvodine
večiti derbi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nakon dvomesečne pauze, u Srbiji počinje nova fudbalska sezona. Uvodni meču Linglong Supelige od 17.55 časova na Banovom brdu igraju Čukarički i Voždovac, a od 20.00 sati na stadionu "Rajko Mitić" na programu je derbi meč između Crvene zvezde i Vojvodine.

Sezona pred nama biće inovantiva po mnogo čemu, a pre svega po činjenici da će prvi put biti korišćenja VAR tehnologija, kao i po tome što će svi mečevi biti igrani u različitim terminima i biće direktno prenošeni na TV Arena sport.

Elitno društvo ponovo broji 16 timova. Odluka Odbora za hitna pitanja FS Srbije da se od jeseni 2022. godine Superliga smanji na 14 klubova koja je doneta sredinom juna, već početkom jula je suspendovana. Superligaško društvo na kraju prvenstva če tako napustiti dve poslednjeplasirane ekipe, a 13. i 14. na tabeli će u borbi za opstanak igrati baraž sa trećim i četvrtim timom iz Prve lige Srbije.

U centru pažnje ljubitelja fudbala ovog leta bila su dešavanja na Evropskom prvenstvu, za to vreme, naši superligaši mogli su maksimalno da se posvete pripremama za narednu sezonu. Srbija nije bila među 24 učesnika na EURU 2020, a tek dvojica igrača iz Superlige opravdano su kasnili na pripeme svojih klubova zbog obaveza prema reprezentaciji: napadač Partizana i Mađarske Filip Holander i štoper Austrije Aleksandar Dragović, pojačanje Crvene zvezde u prelaznom roku.

MN Press

 

 

Crveno-beli su pripreme odradili u Austriji, a Partizan u Sloveniji, gde su boravili još Čukarički, TSC i Radnički iz Niša. Baza novosadskom Proleteru bila je u Turskoj, Napredak je podizao formu u Makedoniji, Radnički 1923 u Staroj Pazovi , a ostali na Zlatiboru. Po ovom redosledu, moguće je praviti prognoze i oko plasmana u prvenstvu.

Kandidati za titulu ostaju isti: Zvezda i Partizan, uz velike ambicije i na međunarodnoj sceni. Večiti rivali pokušali su da formiraju što bolji igrački kadar za bitku na dva fronta. Crveno-beli su angažovali štopera Bajer Leverkuzena Aleksandra Dragovića, iz AEK-a se vratio vezni igrač Nenad Krstičić, a doveli su i proverenog napadača Luisa Dionija iz francuskoig Anžea. U redove crno-belih vratli su se Danilo Pantić i Rikardo Gomeš, a odbranu je pojačao štoper Vojvodine Siniša Saničanin.

Za mesta koje vode u Evropu pretenduju ekipe sa zapaženim rezultatima iz prethodnog prvenstva, Vojvodina, Čukarički i TSC, ali i niški Radnički koji se kvalitetno pojačao u letnjoj pauzi, među osam novajlija su i golman Damir Kahriman, Vukadin Vukadinović iz Teplica, iskusni štoper Nikola Vujadinović...

Odlukom nadležnih organa u novoj sezoni i publika se vraća na stadione, koji mogu biti popunjeni do 50 odsto od kapaciteta uz propisane mere zaštite, obaveznog nošenja zaštitnih maski i držanje distance od jednog metra.

U cilju poboljšanja regularnosti takmičenja, na terenima Superlige uvedena je VAR tehnologija. Prostorije iz kojih će se pratiti dešavanja na mečevima i rešavati sporni momenti smeštene su u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi. Opremljene su četiri sobe za ovu svrhu pa će se voditi računa da se ne zakazuje više od četiri utakmica u istom terminu.

U prvom kolu Superlige Srbije sastaju se još; TSC – Novi Pazar, Proleter – Partizan, Spartak ŽK – Radnički Niš, Mladost – Radnički 1923, Radnik – Metalac, Napredak – Kolubara.

Komentari (0)

Sport