Fudbal

Partizan ulaže u infrastrukturu: Menja se podloga na stadionu u Humskoj

Komentari

Autor: euronews

20/06/2023

-

13:48

Partizan ulaže u infrastrukturu: Menja se podloga na stadionu u Humskoj
Partizan ulaže u infrastrukturu: Menja se podloga na stadionu u Humskoj - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana započeli su u ponedeljak pripreme za novu takmičarsku sezonu, a dok prvotimci treniraju u Sportskom centru "Partizan-Teleoptik", na glavnom terenu u Humskoj su u toku veliki radovi.

Crno-beli su saopštili da su u procesu zamene travnate podloge na stadionu, a da im u tome svesrdno pomaže i Fudbalski savez Srbije.

Iako je trava bila u dobrom stanju, direktor za infrastrukturne poslove FK Partizan – Nebojša Avramović, je u intervju datom TV Partizan objasnio da će se novom travom i sistemom za navodnjavanje otići još korak dalje u modernizaciji terena:

 "Umesto dosadašnje podloge, postavlja se busen trava uz hibridni dodatak 'stičing'. Radovi traju od 15. juna i do sada je skinuto oko 70% trave i nadamo se da će u narednih nekoliko dana biti završena ta faza".

Avramović je objasnio da će se raditi i na najnovijem sistemu za navodnjavanje koji će moći da podešava PH vrednost i koji će sva potrebna hemijska sredstava, razgradiva u vodi, ubacivati u sistem čime će se postići potpuna automatizacija.

Planirano je da radovi budu završeni do kraja jula 2023. godine, kada će teren u Humskoj dobiti novi sjaj!

Komentari (0)

Sport