Fudbal

Darko Lazović u poslednjoj sekundi doneo bod Srbiji protiv Bugarske 1:1

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2023

-

22:43

Darko Lazović u poslednjoj sekundi doneo bod Srbiji protiv Bugarske 1:1
Darko Lazović u poslednjoj sekundi doneo bod Srbiji protiv Bugarske 1:1 - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dva koraka napred Srbije ka EURO 2024, pa jedan nazad. "Orlovi" su se čudom i golom Darka Lazovića u poslednjim sekundama meča spasili proaza od Bugarske u Razgradu 1:1 (0:0) u četvrtom kolu kvalifikacija grupe "G" za EURO 2024. i ostali su na putu ka završnom turniru gde se nisu pojavili još od 2000. godine. 

Bez Mitrovića, Vlahovića i Jovića, Srbija je bila ofanzivno nemoćna, bez prave ideje kako da sruši odličnu odbranu Bugarske. Ostali su "orlovi" bez prave prilike za 90 minuta, a od tri kiksa odbrane jednu priliku realizovao je Kiril Despodov i vratio bi Bugarsku u konkurenciju za plasman u Nemačku, da Darko Lazović nije poslao "bombu" sa 18 metara i doneo Srbiji bod. Posle pobede nad Litvanijom 2:0, Mađarska i Srbija dele prvo mesto u grupi "G".

Očekivalo se da Srbija kontroliše meč jer ima mnogo kvalitetniji vezni red, ali niko nije očekivao da iz kontrole neće prozići nijedna izgleda gol prilika. Pretili su "orlovi" iz prekida, prvo Milenković, pa Sergej Milinković Savić, ali selektor Bugarske Mladen Krstajić zatvorio je dobro sve prilaze golu, pa su "orlovi" ostali bukvalno bez prave prilike.

Na drugoj strani, Bugarska je bila orijentisana isključivo na kontre i iz jedne takve u 31. minutu umalo nije stigla do vođstva. Rusev se odlično kretao između dvojice štopera, izašao je sam pred Vanjom Milinkovićem Savićem i šutirao ispod njega, ali i pore gola. To je bila i jedina prava prilika u prvih 45 minuta u Razgradu.

Prvu priliku Bugari su promašioli, drugu nisu. Odbrana Srbije je potpuno zakazala u 47. minutu, Čočev je vratio loptu do Despodova a ovaj sa desetak metara rutinski savladao Vanju Milinkovića Savića. 

Prvi primljeni gol u kvalifikacijama pokrenuo je igrače Srbije. Uspostavili su kontrolu, pritiskali, međutim, Bugari su igrali skoro savršeno u defanzivi. Krstajić je odlično pripremio ekipu za sve akcije "orlova" koji su stezali obruč ali bez pravog završnog pasa i udarca. Kako se meč bližio kraju, nervoza kod srpskih igrača je bila sve veća, a samopouzdanje domaćina je "bujalo". Mogao je Dejan Joveljić na kraju da "izvadi fleke", ali je bio izblokiran. Ono što nije uradio Joveljić jeste Darko Lazović koji je spasio Srbiju poraza.

Kraj, Bugarska - Srbija 1:1

Drugo poluvreme

Kraj meča: Srbija se spasila poraza.

90+6. GOOL, Srbija je izjendačila na 1:1, strelac Darko Lazović. Bomba sa 18 metara.

89. minut: Dejan Joveljić je imao sjajnu priliku, ali su Bugari uspeli da izbolikraju nejgov udarac sa 10 metara. Najbolja prilika za Srbiju na meču.

85. minut: Bugarska se odlično brani, Srbija bez ideje.

80. minut: Srbija napada bez prave šanse za pogodak, Bugarska se sjajno brani.

68. minut: sreća za Srbiju, Krastev pogađa prečku. Ponovo su defanzivci Srbije ostavili igrača Bugarske bez bloka, ali prečka spasava golmana Srbije.

 

 

60. minut: Srbija je slabo otvorila drugi deo, posle primljenog gola ponovo je uspostavila inicijativu, ali bez ideje kako da se ugrozi odbrana Bugarske.

47. minut: GOOL, vodi Bugarska, strelac Despodov. Posle dužeg napada domaćina, vraćenu loptu je kapiten Bugarske sa 10 metara poslao u mrežu.

 

 

Počeo je drugi deo.

Prvo poluvreme

45+1. minut: Kraj prvog dela, nema golova.

43. minut: Ponovo je Saša Lukić imao otvoren prostor za udarac. Sa 18 metara poslao jhe loptu pravo u golmana Bugarske.

38. minut: Saša Lukić je imao dobru priliku posle povratne lopte Joveljića, ali je sa 10 metara promašio okvir gola. Gol ne bi bio priznat jer je Joveljić bio u ofsajdu.

31. minut: veliki promošaj Ruseva. Napadač Bugarske je izmakao odbrani Srbije, izašao sam pred golmana Torina i promašio gol! Bila je ovo najveća prilika na meču.

 

 

25. minut: Srbija preti ponovo posle kornera. Sergej Milinković Savić je sa prve stative prebacio gol.

23. minut: polovina prvog dela, nema uzbuženja u Bugarskoj. Srbija kontroliše meč, ali nema prilika. Odbrana Bugarske za sada zatvara dobro sve prilaze golu.

15. minut: solidan ritam igre diktiraju obe ekipe. Srbija je imala dva obećavajuća napada preko Živkovića i Kostića, ali ne i dobar završni pas. I domaćin je preko Despodova pretio, ali bez udarca na gol Vanje Milinkovića Savića.

5. minut: prvi pokušaj Srbije. Posle kornera Nikola Milenković je bio najviši u skoku i šutirao je sa pet metara pored gola.

Meč je počeo u Ragradu, na tribinama je oko 7.000 navijača (kapacitet 10.300). Srbija je lider grupe G sa šest bodova iz dva meča, Bugarska iz tri ima samo bod.

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je dva odlučna koraka u grupi "G" ka plasmanu na EURO 2024. godine, a večeras u Razgradu, u Ludogorčevoj "ludoj šumi", ima priliku protiv Bugarske da jednom nogom zakorači ka završnici evropske smotre fudbala čekane od 2000. godine.

 

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je dva odlučna koraka u grupi "G" ka plasmanu na EURO 2024. godine, a večeras u Razgradu (20.45, TV Arena Premium 2), u Ludogorčevoj "ludoj šumi", ima priliku protiv Bugarske da jednom nogom zakorači ka završnici evropske smotre fudbala čekane od 2000. godine.

Bugarska - Srbija 1:0 (0:0)

Stadion: "Huvefarma" u Razgradu
Sudija: Kreg Puson (Engleska).
Strelac: Despodov u 47. minutu.

BUGARSKA: Đulgerov - V. Popov (od 86. Galčev), Antov, P. Hristov, Gruev - Petkov, N. Iliev (od 66. Stefanov), Kraev, Čočev (od 66. Krastev) - Rusev (od 86. S. Petrov), Despodov (od 78. Delev).

SRBIJA: V. Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - A. Živković, Lukić (od 58. Đ. Jovanović), Maksimović (od 80. Grujić), Kostić - Tadić, S. Milinković-Savić - Joveljić.

Kvalifikacije za EURO 2024.

Grupa "G", treće kolo

Bugarska - Srbija 1:0 (0:0) u toku
/Despodov 47/
Mađarska - Litvanija 2:0 (1:0) u toku
/Varga 32, Salai 83/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport