Fudbal

Nova pobeda Zvezde, četiri gola u mreži Mladosti, Glazer ipak po prvi put vadio loptu iz mreže

Komentari

Autor: Euronews

11/08/2023

-

20:53

Nova pobeda Zvezde, četiri gola u mreži Mladosti, Glazer ipak po prvi put vadio loptu iz mreže
FK Crvena zvezda - Copyright facebook/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Tri utakmice, tri pobede. Crvena zvezda Baraka Bahra nastavlja da ruši sve pred sobom, a večeras je stradala Mladost iz Lučana - 4:1 (2:1).

U odnosu na prva dva kola bilo je malo teže nego očekivano, ali su crveno-beli nastavili pobednički niz i pripremu za grupnu fazu Lige šampiona.

Zvezda je u vođstvo došla posle svega četiri minuta igre. Ponovo se ekipi Baraka Bahara isplatio presing, nesigurno je reagovao Ivan Milošević, a Piter Olajinka je probio po desnoj strani i uputio dobar centaršut na drugu stativu gde je bio Stefan Mitrović koji je glavom preusmerio loptu u mrežu.

Ipak, Mladost je bila rešena da ne završi kao Vojvodina i Napredak. Svega 10 minuta kasnije Mols Donald je sjajno na levom boku proigrao Žarka Udovićiča koji je potom u srcu šesnaesterca pronašao Marka Veličkovića, a ovaj postao prvi fudbaler koji je ove godine matirao Marka Veličkovića.

Usledilo je dvadesetak minuta fudbala bez nekih dobrih prilika, a onda je u 34. minutu ponovo u centru pažnje bio Olajinka. Sjajno je pratio napad svog tima i lopta mu se savršeno odbila posle neuspešnog driblinga Osmana Bukarija, a nekadašnji napadač nije propustio ovakav zicer i svojoj ekipi vratio prednost.

Jasan cilj je imao Barak Bahar na poluvremenu. Imala je Zvezda gol prednosti, ali je jednostavno morala da se odlepi ne bi li lakše privela meč kraju.

Upravo je tako i bilo, crveno-beli su opsedali gol Lučanaca, a onda u 62. minutu i došli do ključnog gola. Samo što je ušao u igru Gelor Kanfa je izveo korner, Marko Stamenić se fenomenalno snašao na prvoj stativi, ali je gol pripisan Žan-Filipu Krasou koga je lopta zakačina na putu do mreže.

Tačku na ovaj meč stavio je mladi Jovan Mijatović koji je u 87. minutu posle dodavanja Stamenića uputio neodbranjiv udarac u gol Lučanaca.

U narednom kolu Mladost će gostovati Napretku, dok će Zvezda dočekati Spartak.

Mladost: Stamenković - Ćirković, Dognimani, Milošević, Joksimović - Donald (od 68. Tomić), Udovičić - Tumbasević, Vajračić, Veličković (od 75. Todorović) - Sremčević (od 62. Mirić).

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Dragović, Rodić (od 62. Degenek) - Stamenić - Bukari (od 84. Nikolić), Kangva, Kraso (od 88. Kabić), Mitrović - Olajinka (od 84. Nikolić), Lučić (od 62. Kanga).

Mozzart Bet Superliga Srbije, mečevi trećeg kola

Petak 

Mladost - Crvena zvezda 1:4 (0:1)
/Veličković 14 - Mitrović 4, Olajinka 34, Kraso 62, Mijatović 87/

Subota 

Voždovac - Radnik 18.55 (TV Arena sport 2)
TSC - Radnički 1923 18.55 (TV Arena sport 2 Premium)
Čukarički - Javor 21.00 (TV Arena sport 1)

Nedelja 

Napredak - Vojvodina 18.55 (TV Arena sport 2)
Partizan - Radnički Niš 19.30 (TV Arena sport 1 Premium)
Spartak - Železničar 21.00 (TV Arena sport 2)

Ponedeljak

IMT - Novi Pazar 18.00 (TV Arena sport 1 Premium)

Komentari (0)

Sport